Operatív törzs: már ennyi egészségügyi dolgozót oltottak be





Legfrissebb információk a koronavírus-járványról.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.01.07.
koronavírus

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár az új év elején az iskolák jelenlegi állapotáról adott tájékoztatást. A téli szünetben fertőtlenítették az intézményeket, az év eleji szűréskor 209 oktató fertőzöttségét mutatták ki.

Január 4-én zökkenőmentesen indult az oktatás. Jelenleg 12 óvoda és 14 iskolában van tanterven kívüli digitális oktatás. A belépéskor továbbra is zajlik a hőmérés, a szükséges eszközök rendelkezésre állnak az intézményeknek.

A középiskolák esetében várhatóan január 11-től is marad a digitális munkarend. Pénteken várható tájékoztatás a lejáró intézkedések további sorsáról. Maruzsa Zoltán azt is kiemelte, hogy először a 60 év feletti tanárok kapják meg az oltást, utána jönnek a többiek.

„Még messze nem vagyunk a járvány végén, ezért azokat az intézkedéseket amiket bevezettünk, fontos megtartanunk, és betartanunk. Láthatjuk a járványt nem ért véget, bár új eszközök kerültek a kezünkbe a járvány kezelésében.” - mondta el Müller Cecília a tájékoztatón. Rendben zajlik az egészségügyi dolgozók oltása, szerda estig már 31 és fél ezer dolgozó élt a lehetőséggel.

Továbbra is kéri a tisztifőorvos asszony, hogy jelentkezzenek és éljenek a lehetőséggel a többi kórházi dolgozó is. Következő körben már a szakellátók és a háziorvosi rendszer is belép az olthatók körébe. Egy nagyon fontos következő csoport lehetősége kezdődött el a mai nappal, négy nagy létszámú idősek otthonában kezdődtek meg az oltási munkálatok. Müller Cecília hozzátette: „Ilyen nagy volumenben még nem volt védőoltás Magyarországon! Úgyhogy a tapasztalat, amit innen nyerünk, a segítségünkre lesz a következő intézményekben!„

Örömteli hír!

Az európai gyógyszer ügynökség engedélyezte a Moderna vakcinát, 80 millió adagot kötöttek le a kontinens országai számára és további 80 millió vakcina lehetőségként még előttünk áll. Magyarország számára, több mint egymillió 700 ezer adag van lefoglalva.

Rendőrségi adatok:

Kiss Róbert alezredes elmondta: a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta 18 146 rendőri fellépés történt szabálytalan maszkviselés miatt. A maszkviseléssel kapcsolatos szerdán tett intézkedések közül 173 a tízezernél több lakosú települések önkormányzati rendeleteiben meghatározott kötelezettségek be nem tartása miatt történt, közülük 24 embert figyelmeztettek, 61 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki és 88 feljelentést tettek a rendőrök.

Emellett tömegközlekedési eszközökön és megállóhelyeken, valamint üzletekben és bevásárlóközpontokban egyaránt 17-17 emberrel szemben intézkedtek szerdán a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt - ismertette Kiss Róbert.

Az üzletekre, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 686 rendőri intézkedésre volt szükség, ebből 190 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 496 esetben pedig az üzletek korlátozott nyitvatartására és az üzletben tartózkodásra vonatkozó szabályokat nem tartották be.

Az alezredes beszámolt arról is, hogy szerdán a Bács-Kiskun megyei Ballószögön ideiglenesen bezárattak 7 napra egy presszót, mert ott vendégeket szolgáltak ki, akik szeszes italt fogyasztottak. Ezzel 111-re nőtt azoknak az üzleteknek, szolgáltatóknak a száma, amelyeket szabálytalanságok miatt ideiglenesen bezáratott a rendőrség. Kiss Róbert tájékoztatása szerint szerdán 335 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a kijárási tilalom megszegése miatt. A kijárási korlátozás november 4-én lépett hatályba, amelyet november 11-én kijárási tilalom váltott fel; november 4-étől a rendőröknek 22 198 szabályszegővel szemben kellett intézkedniük.

Szerdán a Magyarország területén átutazás szabályainak megsértése miatt 61-szer intézkedtek a rendőrök. A beutazási korlátozásról szóló kormányrendelet szeptember 1-jei hatálybalépése óta 9275 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a szabályok megsértése miatt.

Kiss Róbert elmondta azt is, hogy szerdán 3062 hatósági házi karantént rendeltek el. Jelenleg 21 627-en vannak hatósági házi karanténban, közülük 2618-an regisztráltak az online ellenőrzésre fejlesztett mobilalkalmazásra. A rendőrök 10 100 helyszíni ellenőrzést tartottak a hatósági házi karanténban lévőknél szerdán.

Magyarországon a védőoltások beadása oltási terv alapján történik. Regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet.

 





Ezeket olvastad már?
A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat

Ez minden autóst érint: péntek helyett szombaton változnak az üzemanyagárak

Ez minden autóst érint: péntek helyett szombaton változnak az üzemanyagárak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás