A londoni kórházak megteltek, már a folyósokon, mentőautókban kezelik a fertőzötteket





Egyre többen betegednek meg Nagy-Britanniában, amivel már több londoni kórház sem képes lépést tartani. Sok esetben a folyósokon, vagy éppen a mentőautókban tudják csak ellátni a betegeket.



Megosztás
Szerző: Katona Diána
Létrehozva: 2021.01.04.
koronavírus London mutáció kórházak

Londonban a kórházak többsége megtelelt. A hivatalos adatok aggodalomra adnak okot, hiszen 1 nap alatt sosem fertőződtek meg annyian, mint szombaton. Folyamatosan rekordokat a dönt a koronavírus, aminek a kutatók szerint a legfőbb oka a szigetországban először azonosított mutációja a vírusnak, ami miatt több ország is óvintézkedéseket vezetett már be. A szombati adatok több mint 57 ezer megbetegedésről számoltak be, és összesen 445 halálesetről.

Ilyen számok mellett nem is csoda, hogy a kórházakban már nincsen hely az új betegek számára. A CNN angol lap értesülései alapján a kórházi ágyak kétharmadán már koronavírusos fertőzötteket helyeztek el.

„Ha megnézzük a jelenlegi adatokat, egyes londoni kórházakban az elérhető ágyak kétharmada koronavírusos betegekkel van feltöltve. Ez el kell, hogy gondolkoztasson minket, vajon ez történik-e majd az ország összes kórházában”- mondta Andrew Goddard a Királyi Orvosi Kollégium elnöke.

A kórházak gyakran már nem tudják fogadni az újabb betegeket, így többször az is megesik, hogy a fertőzötteknek várnia a kell az ellátásra. A Ripost értesülései alapján a helyzet súlyosságát az is mutatja, hogy több kórház előtt sorakoznak a mentőautók, amelyekben nem egyszeri alkalommal kényszerültek a betegek ápolására, hiszen nem tudták őket elhelyezni. Az intézmények annyira megteltek, hogy a fertőzötteket gyakran a folyosókon látják el, amíg nem szabadulnak fel ágyak, ahol aztán a szokásos ellátásban részesülhetnek.

A CNN arról számolt be, hogy a betegek lehető legjobb ellátásnak érdekében a tervek szerint új elsősegély tábori kórházakat állítanak fel.

A hivatalos adatok alapján Nagy-Britanniában már 1 millió ember kapott a koronavírus elleni oltóanyagot, és a következő időszakban még nagyobb erőbefektetéssel oltják majd be a lakosságot, hiszen a cél, hogy elérjék a nyájimmunitást.





Ezeket olvastad már?
Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Örülhetnek a magyarok: árzuhanást jelentett be a SPAR

Örülhetnek a magyarok: árzuhanást jelentett be a SPAR

Rendkívüli: holttest Szentesen, végrehajtót késelhettek halálra

Rendkívüli: holttest Szentesen, végrehajtót késelhettek halálra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás