A kapcsolati erőszakról tart online előadást ma délután a Ficsak

Minden ötödik nő érintett valamilyen bántalmazásban. Mint kiderült, a verbális erőszakot a legtöbben titokban tartják, általában a legközelebbi barátoknak sem beszélnek róla.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.26.
bántalmazás család kapcsolati erőszak

Kedd délután kapcsolati erőszak témában tart ingyenes online előadást a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) - közölte a klub alapítója szombaton az M1 aktuális csatornán. Király Nóra hangsúlyozta: ez egy nagyon összetett probléma, amelyben minden ötödik nő érintett, éppen ezért a Ficsak a Mindennapok Női Szemmel Egyesülettel közösen kiemelten foglalkozik majd a témával. A válások csökkentése mellett a cél a kapcsolati erőszak elszenvedőinek segítése - tette hozzá.

Gyermekvállalás után általában a nők maradnak otthon, ezzel anyagi szempontból férjüknél kiszolgáltatottabbá téve magukat - mondta -, az ellenük irányuló verbális erőszakot titokban tartják, általában a legközelebbi barátoknak sem beszélnek róla.

fotó: GettyImages

A keddi előadáson Tari Annamária pszichológus beszél majd arról, hogy milyen jelei vannak egy erőszakos kapcsolat kialakulásának, mit tud tenni az áldozat, hogyan tudja megelőzni, hová tud fordulni segítségért. A hosszú távú terv egy olyan országos kapcsolati védőháló kialakítása, amely korai szakaszban képes kiszűrni az erőszak kapcsolat jeleit - hangzott el.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás