RETRO RÁDIÓ

Nagyon nagy a baj: újabb nehézséggel kell megküzdenie a beteg kisfiúnak





Burai Rikárdó németországi konzultációjára már összegyűlt 2 millió forint, a járvány miatt azonban nem tud kiutazni, hogy megmentsék a lábait, amin ráadásul most ödéma jelent meg. A 13 éves kisfiú édesanyja teljesen kikészült, tehetetlennek érzi magát és retteg, hogy fia lábait amputálni kell.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.16.
pénzgyűjtés

Mint arról már korábban beszámoltunk, a 13 éves Burai Rikárdó dongalábbal született, amin januárban fekélyek jelentek meg. Az orvosok szerint a komlói fiú lábait egyedül egy németországi műtét mentheti meg az amputációtól. Az adományokból már összegyűlt 2 millió forint, ami a kiutazásra, konzultációra és az előzetes vizsgálatokra elég lenne. A járvány miatt azonban nem tudnak kimenni.

- Nagyon hálás vagyok az embereknek, akiknek köszönhetően már ennyi pénz összegyűlt, viszont borzalmas ez a helyzet. A járvány miatt nem tudunk Németországba menni, pedig Rikárdónak minél előbb szüksége lenne a műtétre, különben elveszítheti a lábait. Ha kiutazunk két hét karantén vár ránk, ami komoly költségekkel járna, akárcsak a tesztek elvégzése, amivel ki lehet váltani a karantént. Tehetetlenek vagyunk, és az orvosok szerint is csak a német operáció az egyetlen megoldás - kezdte a Metropolnak Rikárdó édesanyja, Hajnalka, akinek egyedül kell megküzdenie a nehézségekkel.

Hajnalkában fia tartja a lelket (Fotó: Olvasói fotó)

Ödéma van Rikárdó lábán

Az édesanya kétségbeesését tovább fokozza, hogy Rikárdó lábán újabb elváltozás jelent meg - Januárban mondták a szakemberek, hogy nagyon figyeljünk, mert a rossz vérkeringés miatt, Rikárdó lábain bármi elváltozás amputációval járhat. A fekély is nagyon nehezen gyógyult. Mindent megtettünk, hogy ez ne forduljon elő többet: minden este átnézem a lábait, vékony, puha mamuszt visel, tolókocsiba viszem mindenhova, az iskolába betegszállítóval jár és ott is figyel rá egy gyógytornász. Pár napja mégis egy nagy puklira lettem figyelmes a lábán. Azonnal szóltam az iskolai gyógytornásznak, aki másnap alaposan megnézte - folytatta az édesanya, aki épp a sikeres KRESZ vizsgája után tudta meg, hogy fia lábán ödéma van, így öröme hamar szertefoszlott. Pedig a jogosítványt is azért kezdte el, hogy fia lábát minél kevesebb terhelés érje és ne kelljen a hidegben, alacsony padlós buszra várva fagyoskodniuk.

Rikárdó lábán újabb elváltozás jelent meg.

„A fiam tartja bennem a lelket”

Hajnalka nem tudja, hogy mi tévő legyen, megőrjíti a tehetetlenség. - Elmentünk a gyerekorvoshoz, aki azt mondta: borogassuk Rikárdó lábát és adott egy krémet is, ami segíthet, de én csak egyre nagyobbnak látom a puklit. Nem érem utol hetek óta a budapesti orvosunkat sem. Kétségbe vagyok esve, hogy nem tudok mit tenni, a körülmények most nagyon ellenünk vannak. Aludni se tudok az aggodalomtól. A konyhába megyek ki sírni, ilyenkor Rikárdó utánam jön és megvigasztal, még ő tartja bennem a lelket. Hihetetlen, hogy ennyi nehézség és probléma mellett is ilyen pozitív, jókedvű és reményekkel teli. Tudom, hogy nem adhatjuk fel, de olykor nagyon nehéz kitartani - tette hozzá Hajnalka.

Kerekesszékre gyűjtenek

Rikárdó egyre szűkösebben fér el a kerekesszékében, ezért minél előbb szüksége lenne egy könnyűszerkezetű elektromos tolókocsira, ami 500 ezer forintba kerül. Hajnalka egyedül neveli két gyermekét, így önerőből nem tudja fedezni a szék költségét, a németországi konzultációra gyűjtött pénzhez pedig nem szeretne hozzányúlni. A komlói édesanya ezért bármilyen segítséget, hozzájárulást szívesen fogad.

Rikárdót itt segítheti:

Rikárdó Számlaszáma: 11773315-02029065 IBAN :HU57 1177 3315 0202 90650000 0000 BIC (SWIFT) kód :OTPVHUHB Közlemény: RIKÁRDÓ GYÓGYKEZELÉSÉRE

 





Ezeket olvastad már?
Menczer Tamás: A dollárbaloldal újabb támadást indított Magyarország ellen, elvennék a magyarok pénzét!

Menczer Tamás: A dollárbaloldal újabb támadást indított Magyarország ellen, elvennék a magyarok pénzét!

Lezárult egy korszak, 10 év után búcsút int a Lidl

Lezárult egy korszak, 10 év után búcsút int a Lidl

A Szomszédok Vágási Ferije és Király Nóra óvodát, iskolát, társasházakat borítanak virágba Gazdagréten

A Szomszédok Vágási Ferije és Király Nóra óvodát, iskolát, társasházakat borítanak virágba Gazdagréten

Vesztegetés: megkezdődött a nyomozás a hídpénzbotrányban

Vesztegetés: megkezdődött a nyomozás a hídpénzbotrányban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás