Lecsapott a rendőrség a vírustagadókra





Az Operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján kiderült, ma négy helyen is rajtaütöttek a rendőrök.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.12.11.
tájékoztató

6197 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 271 200 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 171 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 6622 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 78 700 fő, az aktív fertőzöttek száma 185 878. Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 21%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti. 7841 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 610-en vannak lélegeztetőgépen - írja a koronavírus.gov.hu.

Az Operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján először a csütörtöki adatokról Gál Kristóf számolt be.

Az elmúlt 24 órában a maszkviselési szabályok megszegése miatt 187 esetben intézkedtek a rendőrök. A közterületi maszkviselési hiányosság miatt 162 esetben léptek fel. Üzletekben 13 esetben nem viseltek maszkot. Tömegközlekedési eszközön 12 emberrel szemben kellett intézkedni – mondta az ORFK szóvivője. – A nyitvatartási szabályoknál eddig 600 intézkedés kellett, 172 esetben állapították meg az üzemeltető vagy tulajdonos felelősségét. Csütörtökön 287 esetben kellett intézkedni a kijárási tilalom megszegése miatt. Összesen 11 699 esetben kellett intézkedni eddig. A tranzitszabályok megszegése miatt 72 rendőri intézkedés történt. 16 818 esetben ellenőriztek hatósági házi karantént, 6681 újat rendeltek el csütörtökön, és összesen 49 524 zárlat van hatályban.

Külön kiemelte, az interneten található vírusszkeptikus és vírustagadó cikkeket, írásokat a rendőrség folyamatosan monitorozza és vizsgálja. Ma reggel négy helyszínen tartottak kutatást – dr. Gődény Györgyöt is előállították–, több számítástechnikai eszközt lefoglaltak, a kivizsgálás jelenleg is zajlik. Az eljárás rémhírterjesztés miatt indult a rendőrségi észlelésre.

Dr. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője ismertette a tegnap rögzített adatokat. Kiemelte, már el is kezdték kézbesíteni a vakcinaregisztrációs lapokat.

Hangsúlyozta, az egyéni sportok megengedettek és kimondottan hasznosak, ahogy fontos odafigyelni a megfelelő vitamin- és nyomelem bevitelre is.

Újságírói kérdésre válaszolva felhívta a figyelmet a vakcinainfo.gov.hu oldalra, ahol minden rendelkezésre álló információ megtalálható az ellenszerrel kapcsolatban.





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás