Jut-e neked is bankkártya terminál?

Januártól minden online pénztárgépet működtető vállalkozásnak kötelező elektronikus fizetési lehetőséget biztosítania vásárlóinak – ezt legegyszerűbben bankkártya terminállal teheti meg. (X)



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.08.
online pénztárgépek

Felmerül a kérdés: elegendő terminál van-e a szolgáltatók raktáraiban, vagy netán decemberre elfogynak a készletek?

Négy évvel ezelőtt, amikor még az online pénztárgépek beszerzését tette kötelezővé a kormány és megváltoztatott emellett számos, a pénztárgépet érintő jogszabályt is, sajnos felmerült a probléma, hogy nem volt elegendő a rendelkezésre álló készlet. Az online pénztárgépek bevezetésének határideje szeptember volt, ellenben augusztusban már nehezen lehetett hozzájutni a gépekhez. Ez a helyzet most újra megismétlődhet. 2016-ban a nagyobb gondot az okozta, hogy a pénztárgépekkel szemben támasztott jogszabályokat, előírásokat is módosította a kormány.

Forrás: fizetesipont.hu

A pénztárgépeket üzemeltető szolgáltatók még a határidőt megelőző hetekben is az új funkciókon dolgoztak, a hivatalok pedig nem adtak ki addig engedélyeket, míg a gépek nem feleltek meg az előírásoknak. A bevezetés határideje előtt szinte képtelenség volt beszerezni a megfelelő pénztárgépeket, hiszen azok nem is voltak elérhetők az országban. A mostani helyzet sokkal egyszerűbb: a törvény csupán a terminál beszerzését írja elő, a terminálokon, az eszközökön futó szoftvereken nincs szükség változtatásra. 2021. január 1-ig azonban mindenkinek, aki online pénztárgépet használ már bankkártya terminált is kell üzemeltetnie. Ha ezt nem teszi meg, súlyos bírságokra számíthat már az új év kezdetén.

Van elég terminál és jut is mindenkinek?

Azt már tudjuk, hogy kinek kötelező beszerezni terminált. De hány vállalkozást is érint mindez? Több, mint 60 ezer olyan kereskedő van ma Magyarországon, aki eddig még nem szánta rá magát arra, hogy saját üzletében is biztosítson elektronikus fizetési lehetőséget.

A terminál szolgáltatóknál jó eséllyel van elegendő eszköz készleten, amiből ezt a mennyiséget a határidőig fennmaradó kevesebb, mint két hónapban ki tudják szolgálni, de erre sajnos nincs biztosíték, tekintve milyen sokan érintettek.

Mi okozhat elakadást: sokan hajlamosak az utolsó pillanatig várni, és csak a határidő előtti napokban akarják majd beszerezni a kötelező terminált. Teszik mindezt arra apellálva, hogy addig sem kell fizetni az eszközért és nem kell foglalkozni a szabályozással, úgy, hogy a bírságot is még éppen elkerülik. Biztosan vannak olyanok is, akik még a mai napig nem hallottak arról, milyen kötelezettségük lesz januártól.

Miért okozhat ez nekünk is gondot? Tegyük fel, az érintettek fele kivár és minél később tervezi beszerezni a terminált. Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatóknak egyszerre kell majd 30 ezer új ügyfelet kiszolgálnia.

Az utolsó néhány hétben egy időben kell majd ennek a több tízezer vállalkozásnak ajánlatot kiküldeni, szerződést kötni velük, ami javarészt személyesen történik, végül pedig a terminálokat telepíteni és betanítani a kezelőket. Nem mellesleg, bizonyára lesznek olyanok is, akik nem egy, hanem akár kettő, három eszközt szeretnének az üzletükben elhelyezni, ami még jobban megnehezíti az utolsó napokat.

Még hektikusabbá teszi ezt az időszakot a tény, hogy a január 1-i határidő előtti utolsó pillanatok decemberre, annak is főleg közepére esnek. Mind tudjuk, hogy ez a hónap amúgy is az év egyik legsűrűbb, legfeszültebb időszaka: a karácsonyi bevásárlási rohamban minden kereskedő különösen leterhelt. A szerződéskötések lassabban haladnak majd, több időbe telik telepíteni egy-egy terminált, már csak amiatt is, hogy a legtöbben ilyenkor szabadságra mennek. Ha marad is elég terminál egy szolgáltató raktárában, nem lesz kolléga, aki szerződést kössön velünk.

Ne halogassuk, szerezzük be most a terminált

A január 1-i határidő csupán egy karnyújtásnyira van, ne várjunk tovább a terminál beszerzéssel. A megnövekedett kereslet miatt könnyen lehet, hogy egyesek kicsúsznak a határidőből, ha az utolsó pillanatig várnak.

De miért kéne decemberig várni? Ne tegye, hiszen semmi oka nincs rá, sőt! A piacon most elérhető egy olyan ajánlat, mellyel januárig nem kell a költségekkel számolnia, koncentrálhat a bevétel gyarapításra.

A Fizetési Pont rendkívüli ajánlatával próbálja megkönnyíteni a bankkártya terminál beszerzését a kisvállalkozók számára. Szerződj most, fizess csak januártól néven különleges akciót hirdetett: január 1-ig minden újonnan szerződő partnerének elengedi az alapdíjat, a hálózati kapcsolat díját, a havi számlavezetési díjat, és a fizetési kártya havidíját is.

Sőt, a Fizetési Pontnál még a 80.000 forintos vissza nem térítendő állami támogatás is elérhető, amivel a költségeket akár le is nullázhatja!

Marad a tranzakciók után fizetendő költség, ami viszont elenyésző a kártyás fizetésekből szerezhető többlet forgalom és bevétel mellett. A kereskedő nem spórol azzal, ha csak január 1-jével állít üzembe terminált. Ellenkezőleg, inkább már hamarabb megkezdi a növekedést, hiszen így a kártyás fizetést preferáló vásárlók sem kerülik el többé az üzletét.

Az ajánlat megszerzéséhez nem kell mást tenni, mint ellátogatni a Fizetési Pont oldalára, és ajánlatot kérni, a többit pedig a Fizetési Pont értékesítő kollégája elintézi. Mire a többi kötelezett észbe kap, a kedvezménnyel belépő vállalkozások már bőven gyűjtik a plusz bevételeket! (X)









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás