Decemberben tetőzhet a járvány





A halálozásokat tekintve az uniós átlagnál kedvezőbbek a magyar adatok - ismertette Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.03.
járvány tetőzés

Olyan vakcina, amelyik nem hatásos és szövődményeket okoz, nem kerülhet forgalomba Magyarországon. Az egészségügyi ellátórendszer el tudja látni a betegeket minden szempontból – mondta korábban Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Van elég infektológiai, intenzív- és terápiás ágy, rendelkezésre állnak a szükséges gépek, műszerek, eszközök, és persze a személyzet is. Van elég orvos, nővér, ápoló a kórházakban – hangsúlyozta a miniszter. Azt is hozzátette, hogy többféle vakcina érkezik Magyarországra, amelyeket először megvizsgálnak. „Olyan vakcina, amelyik nem hatásos és szövődményeket okoz, nem kerülhet forgalomba Magyarországon„ – emelte ki Kásler Miklós.

Szerdán volt kormányülés, ahol újabb döntésekről döntött a kormány

Az eddig korlátozó intézkedésekkel az a céljuk, hogy lassítsák a járvány terjedését, kiegyensúlyozottabbá tegyék az egészségügyi rendszer terheltségét.

Itt követheti élőben

A mostani prognózisok szerint decemberben tetőzhet a járvány

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, a fertőzöttek számát tekintve Magyarország a 12.helyen van az unióban. A halálozásokat tekintve az uniós átlagnál kedvezőbbek a magyar adatok - tette hozzá. Még mindig emelkedik a halálozások száma, de ez még mindig jobb adat, mint az uniós átlag - mondta a miniszter. A mostani prognózisok szerint decemberben tetőzhet a járvány.

Elindul az előjegyzés

A kormány döntött arról, hogy elindul a vakcina előjegyzési kampány. A nyugdíjasokat levélben keresik meg, amiben lesz egy regisztrációs lap, amit kitöltve csak vissza kell küldeni.

A vakcina.koronavirus.gov.hu oldalon pedig lehet regisztrálni azoknak, akik szeretnék majd beoltatni magukat.

A Pfizer először az Egyesült Államokba és az Egyesült Királyságba szállít majd az oltóanyagokból - ismertette Gulyás Gergely.

Döntés majd a konzultációk után dönt arról, milyen intézkedésekre lesz szükség december 11. után

Csak az állam szervez védőoltást

Oltás csak önkéntes lesz, de csak állami szervezésben lesznek - mondta Gulyás Gergely. Az újabb vakcinaprogramhoz is csatlakozott Magyarország, ebből is látszik, hogy minden lehetőséget kihasználunk. A Pfizer esetében hónapokat csúszhat a szállítás Európába - tette hozzá.

Nem lehet adókat emelnie az önkormányzatoknak

A kormány tárgyalt a jelenlegi korlátozásokról, a mostaniak december 11-ig marad fenn. A miniszterelnök csütörtöktől konzultációba kezd szakemberekkel, és döntés ezután lesz a következő intézkedésekről - mondta Gulyás. A karantén nem csupán az egészségre káros, hanem a gazdaságra is. Az újraindítást szolgálja, hogy nem szabad adót növelni, hanem csökkenteni kell. Néhány önkormányzat ezzel ellentétes irányba döntött, ezért a kormány szerint ez megengedhetetlen, és a kormány a 2019. december 31-i szinten szabályozta az árak mértékét.

Elutasítjuk a legújabb migrációs terveket

Gulyás szólt arról is, hogy a bizottság egy újabb migrációs akciótervet hozott nyilvánosságra. A tervezet szavazati jogot és lakást akar adni a migránsoknak - tette hozzá. Ha Magyarország nem tart ki a költségvetési vitában, akkor minden eszközt elveszítünk a bevándorlás elleni küzdelemben - mondta Gulyás. A kormány semmilyen kompromisszumra nem lát lehetőséget a bevándorlás ügyében, és abban sem, hogy semmilyen nem körülírt jogállamisági mechanizmust elfogadjon - tette hozzá. Magyarország jóváhagyása nélkül nem léphet hatályba a Next Generation alap és a hétéves költségvetés - tette hozzá.

Egyértelmű a Fidesz álláspontja Szájer-ügyben

Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozott a Szájer-ügyről, és az egyértelművé teszi a párt álláspontját. Személyesen is nagyra becsüli Szájer József munkáját, de semmilyen találgatást nem kíván kommentálni a magyar kormány.
Nem kényszerítenek senkit tesztelésre
A miniszter kérdésre azt mondta, hogy sokan vettek részt a célzott tesztelésben, és sokan úgy döntöttek nem vesznek részt benne, és nem kényszeríteni senkit erre.





Ezeket olvastad már?
Feldarabolt emberi maradványokat találtak, végre kiderült, ki az áldozat

Feldarabolt emberi maradványokat találtak, végre kiderült, ki az áldozat

Mégis gyilkosság: vadállatnyugtatót mutattak ki a halott nő szervezetében

Mégis gyilkosság: vadállatnyugtatót mutattak ki a halott nő szervezetében

Ezért nem találkoztunk az idegenekkel – Elképesztő magyarázatot adott a csillagász

Ezért nem találkoztunk az idegenekkel – Elképesztő magyarázatot adott a csillagász

Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás