Napi 3 koronavírusos gyerek jut minden orvosra

A legtöbb gyereken enyhébb tünetekkel átmegy a koronavírus, de mivel fertőznek, komolyan kell venni a betegséget, és nem szabad közösségbe engedni őket! Sok gyerek is elkapja a kórt, a legtöbb gyerekorvos praxisában napi 3 gyermek koronavírus-pozitív.

Megosztás
Szerző: metropol
2020.11.17. 04:55
gyermekek Ők is fertőznek szülők tünetek eljárás

– Én annak a híve vagyok, hogy minden gyanús esetet meg kell vizsgálni, ezért elég sok tesztet kérek, amik közül naponta 2-3 minta sajnos pozitív is lesz, és a kollégáktól is azt hallom, hogy hasonló az arány – mondta a Metropolnak dr. Tordas Dániel, aki egyedi esetekkel és tünetekkel is találkozott már az elmúlt időszakban.

Súlyosbította az ekcémát a koronavírus

Vannak olyan esetek, ahol elsőre fel sem merül a fertőzés gyanúja, pedig a háttérben ez áll. Az egyik ekcémás betegemnél például hetekig nem jöttünk rá, mitől súlyosbodtak a kiütései. Minden eddig jól bevált kezelést alkalmaztunk, de semmi nem használt. Végül kiderült, hogy koronavírusos, és nála így jelentkeztek a tünetek. Igaz, hogy ritkán a bőrön is jelentkezhetnek a tünetek, de ilyen esetről ezelőtt sose hallottam – mesélte a szakember.

Vegyük komolyan az enyhe tüneteket is!

A gyermekeknél általában enyhébb tünetekkel jelentkezik a koronavírus, de közben ők is fertőzhetnek – ezért fontos, hogy minden jelzést komolyan vegyünk.

– Arra kérem a szülőket, hogy már az orrfolyást, köhécselést is vegyék komolyan, és jelezzék a háziorvos felé a problémát. Sajnos azt tapasztalom, hogy sem a fellépő tüneteket, sem az orvosi utasításokat nem veszik komolyan a szülők. Az elkülönítés ellenére például többen meglátogatják a játszóteret, pedig ilyen esetben tényleg nem szabad elhagyni a lakást. Ha pedig kiderül, hogy a gyermek fertőzött, pánikba esnek – mondta lapunknak a gyermekorvos.

Ábrán mutatjuk meg, mi a teendő a koronavírusgyanús gyerekekkel

Dr. Tordas Dániel a Magyar Gyermekorvosok Társasága oldalán összeszedte, mi a teendő, ha gyermekünknél Covid-gyanú merül fel. Erről egy remek ábrát is készítettek, amit aztán Novák Katalin családügyi miniszter is megosztott a Facebook-oldalán.

 

Ezeket olvastad már?
Sokkoló, ami történt a zuglói játszótéren, 10 éves kisfiút fojtogattak

Sokkoló, ami történt a zuglói játszótéren, 10 éves kisfiút fojtogattak

A férfi meggyőzően állítja: 60-szor rabolták el az űrlények

A férfi meggyőzően állítja: 60-szor rabolták el az űrlények

Csak úgy sztrájkolhatnak a pedagógusok, ha "elégséges szolgáltatást" nyújtanak

Csak úgy sztrájkolhatnak a pedagógusok, ha "elégséges szolgáltatást" nyújtanak

Durva döntés született, betiltják a házasságon kívüli szexet

Durva döntés született, betiltják a házasságon kívüli szexet

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik