Itt a dízelkorszak vége? Elsőre hihetetlennek tűnő adatok érkeztek





Bár az elmúlt években a dízel kocsik voltak a nyerők, 2020-ban eddig a részben vagy teljesen elektromos hajtású járművekből vásárolnak többet Magyarországon.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.11.18.
elektromos autók Környezettudatos közlekedés dízel

Egyre népszerűbbek a részben vagy teljesen elektromos hajtású autók. A dízelautók iránti kereslet viszont hanyatlott az elmúlt években. A környezettudatosság jegyében ugyanis divattá vált elektromos autót vezetni. Az év első tíz hónapjának adatai is ezt mutatják. Magyarországon 27 százalékban ilyen típusú autót helyeztek forgalomba, szemben a dízelekkel, amik csupán 22 százalékot tesz ki.

A dízelautók aránya a forgalomba helyezett új személyautók körében 46-ról 22 százalékra csökkent. Visszaszorulásuk trendje immár hetedik éve tart – állapította meg a JóAutók.hu.

A tulajdonosok rájöttek: a dízel járműveknél jóval drágább a javítás, ráadásul egyre több nyugati nagyvárosban vezetnek be komoly korlátozásokat is a dízelkocsikkal szemben.

Magyarországon ráadásul a kormány is támogatja az elektromos autók vásárlását, ami még inkább arra ösztönzi az embereket, hogy érdemes környezettudatos járművet vásárolni.

A kormány is támogatja az elektromos autók vásárlását (fotó: shutterstock)





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás