Ingyenes parkolás: teszteltük az automatákat a fővárosban, itt az eredmény!





A kormány úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt újra ingyen parkolhatunk, hogy ne zsúfolódjon össze annyi ember a tömegközlekedésben.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.04.
koronavírus ingyenes közlekedés Budapest parkolás

A döntés már szerdától érvényes, így a Metropol rögtön lement az utcára, hogy megnézzük: tényleg kikapcsolták-e a parkolóórákat. Több belvárosi kerületben is jártunk, és szerencsére már nem próbálják meg lehúzni az embereket: a parkolóórák többsége nem üzemel, vagy ha igen, nem fogad el pénzt. Az is látszik, hogy rengetegen hallották az esti bejelentést az ingyenes parkolás lehetőségéről, mert jóval több autó állt a belvárosban, mint máskor: sokáig kellett helyet keresgélnie annak a sofőrnek szerda délelőtt, aki le szerette volna tenni az autóját. Mi is csak 20 perc után találtunk egy árva helyet a VII. kerületben...

Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

Sajnos nem segíti az autósokat az a káosz, amit az új kerékpársávok okoznak a Nagykörúton. A rossz idő miatt biciklist alig látni, mégis csak egy sávban haladhatnak az autósok, ami óriási dugókat okoz - ráadásul sok helyen parkolóhelyeket vettek el az autósoktól a ki nem használt biciklisávok miatt... Nem beszélve a napokban a városban zajló felújításokról és sávlezárásokról, ami megbénítja a várost.

Szóval az ingyenes parkolás segít enyhíteni a járványt, de a fővárosnak muszáj lenne minél hamarabb megszerveznie a kormány által elrendelt járatsűrítést a BKK-járműveken, és jó lenne, ha nem lenne káosz a biciklisávok miatt...

Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

 

Metropol-tipp!

A hideg idő beköszöntével egyre több az autó az utakon. Induljunk el időben, mert dugóra számíthatunk, és kalkuláljuk bele plusz időt a a parkolóhely-keresésre!





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás