RETRO RÁDIÓ

Brutális fotó! Ő lehet a bécsi támadó





A közösségi oldalon osztott meg magáról egy képet a férfi.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.03.
bécsi támadás gyilkos terror európában terrortámadás

A bécsi támadás egyik fő gyanúsítottja állítólag a közösségi oldalán jelentette be korábban, hogy gyilkolni fog. Azóta a bejegyzést már törölték, de úgy tudni, a terrorista üzenetet az Iszlám Állam propaganda osztálya készítette.

Az egyik fotón egy dzsihadista férfi egy Zastava M70-es gépkarabéllyal, egy pisztollyal és egy macsetével látható. A lőfegyverek hasonlítanak azokra, amelyeket a bécsi terrortámadás végrehajtói használtak - írja a Blikk.

A portál arról számol be, hogy az üzenetben a férfi hűségesküt tesz Abu Ibrahimnak, az Iszlám Állam első emberének, akit ő a „hívek vezetőjének” nevez. Az ilyen anyagokat gyakran az ISIS egyik rejtekhelyén rögzítik, hogy a terrortámadás után propagandacéllal kezdjék el terjeszteni.

Az iszlamista férfi egy másik fotón lőszerekből rakta ki a „Baqiyah” szót, amely az ISIS arab jelmondatának betűszava: „Az Iszlám Állam megmarad és terjeszkedni fog”. A szó a terroristák jelszavává vált azután, hogy az ISIS 2019 tavaszán elveszítette az utolsó városát is.

Közben a Falter című osztrák hetilap szerkesztője, Florian Klenk Twitter üzenetében azt írta, Bécsben született és nevelkedett a hétfő esti terrortámadás egyik elkövetője, akit a rendőrök lelőttek.

A húszéves Kurtin S. albán gyökerekkel rendelkezett, de szülei eredetileg Észak-Macedóniából származnak. A rendőrség úgy véli, nem ő tervelhette ki a merényletet - tette hozzá Klenk, informátorai megnevezése nélkül.

A férfit az osztrák hírszerzés is ismerte, mert egyike volt annak a 90 osztrák iszlamistának, aki Szíriába akart utazni.

Fotó: Bild

A bécsi merénylet sebesültjei közül heten válságos állapotban vannak - közölte a Bécsi Egészségügyi Szövetség egyik szóvivője kedden. Négy ember életét vesztette a lövöldözésben.

Bécs belvárosában több helyszínen is gépfegyveresek lövöldöztek, több halott van. Szervezett akció volt. Több merénylő még szökésben lehet, folyik a hajtóvadászat utánuk.

A vérengzésről videó is készült, amit itt nézhetsz meg (18)!





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás