350 milliós tendert nyert el a fővárostól Tüttő Kata volt élettársa





Elképesztő botrányra derült fény, offshore-mutyi zajlott a budapesti városházán.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.18.
botrány

A fővárosi önkormányzat közvetlen irányítása alatt álló BKV Zrt. még április végén közbeszerzési eljárást írt ki használt autóbuszok bérlésére. A tenderre összesen három vállalat adott be pályázatot, melyek közül a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt.-é került ki győztesen – írja a mfor.hu

A cég nettó 342,72 millió forint ellenében fog majd 6 darab buszt bérbe adni 1 évre a közlekedési vállalatnak.

Nem tudni, miért épp a Facilities Vagyongazdálkodó Zrt.-re esett a BKV választása, hisz a társaságnak semmilyen referenciája sincs buszok bérbeadásában. Sőt, leginkább semmiben sincs tapasztalata, hiszen idén május 11-én alapították és pontosan 7 nappal azelőtt, május 18-án jegyezte be a cégbíróság, hogy lejárt volna a BKV tenderének ajánlattételi határideje.

Ami viszont még ennél sokkal érdekesebb, az a cég tulajdonosi háttere. A részvénytársaságot ugyanis három másik társaság alapította (Cratis Ingatlanbefektető Zrt; KD Properties Ingatlanfejlesztő Kft; Olinda Pénzügyi Szolgáltató Kft.), melyek közül a Cratis Ingatlanbefektető a többségi tulajdonos a jegyzett tőke alapján.

A történet itt kezd izgalmassá válni, hiszen a Cratis Ingatlanbefektető tulajdonosa egy ciprusi székhelyű offshore-cég, az Agrina Holdings, melynek a tisztségviselők között találni olyan személyeket is, akik révén egyértelműen kiderül, hogy a tulajdonosi hálózat legvégén nem más, mint Tüttő Kata budapesti főpolgármester-helyettes korábbi élettársa, Leisztinger Tamás áll.

Az offshore-cég vállalati dokumentumaiban feltűnik Sasinszki Ágnes, Temesvári Gábor, valamint Jákó János Dezső neve is. Mindhárman Leisztinger Tamás szoros szövetségesei, a milliárdos cégbirodalmában fontos pozíciókat töltenek be.

Ezzel pedig a kör bezárult: Karácsony Gergelyék szépen csendben, egy hozzájuk közel álló baloldali oligarcha által tulajdonolt, szövevényes céghálóval elfedett offshore cégnek játszottak ki 343 millió forintot.





Ezeket olvastad már?
Őrjöngött a légiutaskísérő: ennél rosszabbat nem is tehetnének az utasok

Őrjöngött a légiutaskísérő: ennél rosszabbat nem is tehetnének az utasok

"Az álmomat törte össze" - Ámokfutó vandál garázdálkodott Sashalmon

"Az álmomat törte össze" - Ámokfutó vandál garázdálkodott Sashalmon

Elzárkózásra szólították fel a helyieket: nagy baj történt Kunszentmiklóson

Elzárkózásra szólították fel a helyieket: nagy baj történt Kunszentmiklóson

„Felháborító!” - recskafantomot fotóztak a KÖKI-nél

„Felháborító!” - recskafantomot fotóztak a KÖKI-nél

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás