RETRO RÁDIÓ

Visegrád egy tökéletes turistacélpont ősszel is





Ha nem szeretnénk messze menni Budapesttől, mégis az egész család számára érdekes célpontot szeretnénk választani, még mindig Visegrád az egyik legjobb döntés.



Megosztás
Szerző: Hámori Eszter
Létrehozva: 2020.10.05.
Fellegvár lovagi torna Visegrád ősz bobpálya kirándulás

Már önmagában a Dunakanyar látványa is varázslatos, de számos túraútvonal is indul innen. Sokan sétálnak fel a Zsitvay-kilátóhoz, csodálják meg az Apátkúti-völgyet, vagy kalandoznak a Mogyoróhegyi tanösvényen. Könnyebb séta lehet a Kaán-forrás vagy a pisztrángos tavak meglátogatása. A Fellegvárat mindenki ismeri, és jó tudni, hogy már évek óta állandó lovagi torna bemutatókat is szerveznek.

Érdemes megkóstolni a térségre jellemző ízeket is. Erre tökéletes hely a termelői piac, ahol egész évben, vasárnaponként 8 és 12 óra között válogathatunk a portékák között. Nagyon finom a pisztráng, amelyet számtalan variációban, frissen készítenek az éttermekben.

Ha úgy döntenénk, hogy egy kellemes wellness hétvégével kötjük össze a programokat, bőven van választék hotelekből is: Visegrádon összesen 1400 darab négycsillagos szállodai ágy van. A Royal Club Hotelben például 2020 szeptemberétől minden foglalás után egy új fát ültetnek, így évente 5000 fát telepítenek.

Fotó: Shutterstock

Hogyan juthatunk Visegrádra?

Vonat: A Nyugati-pályaudvarról indulnak a vonatok Nagymaros-Visegrádra 1400 forintos jeggyel, majd onnan révvel a Dunán átkelve 450 forintért. Busz: az Újpest-Városkapu XIII. kerület nevű megállónál kell felszállni a Budapest-Szentendre-Visegrád-Esztergom vonalra. A jegy ára majdnem ezer forint. Autó: mehetünk a 11-es úton Szentendrén és Dunabogdányon át, ami 50 km, míg ha Szentendre belvárosánál Pilisszentlászló felé haladunk, valamennyivel kevesebb. Bicikli: Dunakeszi-Vác-Kismaros- érintésével az EV6-os számú kerékpárúton, Nagymarosnál átkelve érkezhetünk meg Visegrádra. Ha a Duna bal partján megyünk a fővárosból a 2-es vagy az M2-es, 60 km-es úton Nagymarosra érhetünk, onnan pedig révvel kelhetünk át a túloldalra.

Száguldás, bob, szerelem

Imádja a száguldást? Visegrádon van az ország legrégebbi bobpályája, 1991 óta üzemel, két, egyenként 700 méter hosszú pályával várják a látogatókat. A hagyományos pályában nyári bobbal, és a minden időjárási körülmények közt használható alpesi bobbal. Eső vagy hó esetén a bobokat plexi tetővel szerelik fel. A pálya középső kanyarjaiból gyönyörű rálátás nyílik a közeli Fellegvárra. Fotó: MTVA/Lehotka László

 





Ezeket olvastad már?
Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás