Visegrád egy tökéletes turistacélpont ősszel is

Ha nem szeretnénk messze menni Budapesttől, mégis az egész család számára érdekes célpontot szeretnénk választani, még mindig Visegrád az egyik legjobb döntés.



Megosztás
Szerző: Hámori Eszter
Létrehozva: 2020.10.05.
Fellegvár lovagi torna Visegrád ősz bobpálya kirándulás

Már önmagában a Dunakanyar látványa is varázslatos, de számos túraútvonal is indul innen. Sokan sétálnak fel a Zsitvay-kilátóhoz, csodálják meg az Apátkúti-völgyet, vagy kalandoznak a Mogyoróhegyi tanösvényen. Könnyebb séta lehet a Kaán-forrás vagy a pisztrángos tavak meglátogatása. A Fellegvárat mindenki ismeri, és jó tudni, hogy már évek óta állandó lovagi torna bemutatókat is szerveznek.

Érdemes megkóstolni a térségre jellemző ízeket is. Erre tökéletes hely a termelői piac, ahol egész évben, vasárnaponként 8 és 12 óra között válogathatunk a portékák között. Nagyon finom a pisztráng, amelyet számtalan variációban, frissen készítenek az éttermekben.

Ha úgy döntenénk, hogy egy kellemes wellness hétvégével kötjük össze a programokat, bőven van választék hotelekből is: Visegrádon összesen 1400 darab négycsillagos szállodai ágy van. A Royal Club Hotelben például 2020 szeptemberétől minden foglalás után egy új fát ültetnek, így évente 5000 fát telepítenek.

Fotó: Shutterstock

Hogyan juthatunk Visegrádra?

Vonat: A Nyugati-pályaudvarról indulnak a vonatok Nagymaros-Visegrádra 1400 forintos jeggyel, majd onnan révvel a Dunán átkelve 450 forintért. Busz: az Újpest-Városkapu XIII. kerület nevű megállónál kell felszállni a Budapest-Szentendre-Visegrád-Esztergom vonalra. A jegy ára majdnem ezer forint. Autó: mehetünk a 11-es úton Szentendrén és Dunabogdányon át, ami 50 km, míg ha Szentendre belvárosánál Pilisszentlászló felé haladunk, valamennyivel kevesebb. Bicikli: Dunakeszi-Vác-Kismaros- érintésével az EV6-os számú kerékpárúton, Nagymarosnál átkelve érkezhetünk meg Visegrádra. Ha a Duna bal partján megyünk a fővárosból a 2-es vagy az M2-es, 60 km-es úton Nagymarosra érhetünk, onnan pedig révvel kelhetünk át a túloldalra.

Száguldás, bob, szerelem

Imádja a száguldást? Visegrádon van az ország legrégebbi bobpályája, 1991 óta üzemel, két, egyenként 700 méter hosszú pályával várják a látogatókat. A hagyományos pályában nyári bobbal, és a minden időjárási körülmények közt használható alpesi bobbal. Eső vagy hó esetén a bobokat plexi tetővel szerelik fel. A pálya középső kanyarjaiból gyönyörű rálátás nyílik a közeli Fellegvárra. Fotó: MTVA/Lehotka László

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás