A maszk miatt többet megyünk fogorvoshoz és plasztikai sebészhez





A járvány az élet minden területére kihatással van. Kiderült, hogy még a fogászati beavatkozások és a plasztikai műtétek számát is képes befolyásolni. A Metropolnak nyilatkozó orvosok elárulták: a maszkviselés miatt megnőtt az igény fogimplantátumok behelyezésére, de ajak-és arcfeltöltésbe is minden eddiginél többen vágnak bele.



Megosztás
Szerző: Holló Bettina
Létrehozva: 2020.10.09.
fogorvos

Egyesek ki nem állhatják, míg mások kifejezetten hálásak azért, hogy maszkot kell hordani. A fogorvosok és a plasztikai sebészek is arról számoltak be, hogy megnőtt az igény a különböző beavatkozásokra és kezelésekre aminek egy praktikus oka van: a maszk.

A maszk a páciens legjobb barátja

– Több esztétikai problémára is megoldást kínálhat a maszk – kezdte a Metropolnak dr. Zubek-Szabó Kitti fogorvos.

Sok páciens érkezett hozzánk fogpótlásra, hisz a maszk remekül eltakarja az aktuális hiányosságokat. De az arc eltakarása akkor is jól jöhet, ha valakinek egy baleset következtében törik le a foga. Emellett sokan nem szeretik az injekciót, mert utána még órákig zsibbad az arc, ami kívülről természetellenesnek tűnhet, és nem szívesen ülnek be így egy megbeszélésre. Most a járvány alatt ez sem okoz problémát. A maszk egyértelműen a páciens legjobb barátja, többen mondják, hogy örülnek neki, hogy már minden zárt térben viselni kell, így ugyanis megússzák a kellemetlen, kínos kérdéseket – árulta el a fiatal fogorvos.

 

Így senkinek sem fog feltűnni a beavatkozás

Hasonlókat tapasztalt dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebész.

 

Valóban nagyobb az érdeklődés az arckezelések iránt, hisz a maszk praktikusan eltakarhatja az ezzel járó apró duzzanatokat, szúrásokat. Nemrég az egyik páciensem szájfeltöltés után boldogan jelentette ki, hogy még jó, hogy most mindenhol maszkot kell viselni, így gond nélkül el tud menni a gyermekeiért, senkinek nem fog feltűnni, hogy egy beavatkozáson vett részt. Szintén jól jöhet a maszk az arcfeltöltéseknél, szálbehúzásoknál, lézeres kezeléseknél, fogkezeléseknél, valamint implantátumbehelyezésnél, nyaki korrekcióknál – jelentette ki lapunknak a plasztikai sebész

 

Betartják a szabályokat

– Igyekszünk minden óvintézkedést megtenni, a rendszeresen fertőtlenítésen és maszkviselésen túl nálunk minimum egy negatív teszttel kell rendelkezni. Nem rég járt nálam egy híresség, aki három nappal a kezelés után kapta el a vírust. Először azt hitte, hogy a beavatkozás miatt lázasodott be, de később kiderült, megfertőződött. Ezért is fontos a negatív teszt, de még így is van olyan páciens, aki az időpontját későbbre halasztja – mondta dr. Krasznai.

Fotó: Shutterstock

Mikor nem jó a maszk?

Komolyabb beavatkozásnál, ahol hegek is maradnak, ott viszont kifejezetten ártalmas lehet a maszk, a gumírozott pánt több kellemetlenséghez is vezethet, de erről minden esetben tájékoztatom a pácienst – foglalta össze dr. Krasznai, aki szerint az arckezeléseken túl a hajbeültetésekre is megnőtt az igény.

 

„Essünk túl rajta, amíg lehet”

– A tavaszi műtétek közül többeket őszre halasztottak – jelentette ki a Metropolnak Dr. Toperczer Zsolt plasztikai sebész. – Most viszont az a tapasztalat, hogy a páciensek attól tartanak, ismét bezárunk a járvány miatt, így még gyorsan túl akarnak esni a beavatkozáson, addig amíg még lehet. Szigorú szabályokat kell betartanunk, de a higiénia nálunk egyébként is nagyon fontos – jelentette ki az orvos.

 

„Van egy kis öröm az átalakulásban”

A lehető legjobbkor estem túl egy komplexebb fogpótláson – kezdte a Metropolnak a 31 éves Dániel.

– Nem aggódtam a járvány miatt, mivel a fogorvosom különösen ügyelt a megfelelő higiéniai szabályok betartására. A maszk pedig kifejezetten jól jött, bevallom ott is hordtam, ahol nem volt kötelező. Ez az esztétikai szempontok mellett azért is volt fontos, mert a gyógyuló ínyt különösen védeni kell a különböző fertőzésektől. Több mókás maszkot is vásároltam magamnak ebben az időszakban, így legalább van egy kis öröm az átalakulásban – nyilatkozta lapunknak a fiatal férfi.

 





Ezeket olvastad már?
Véget ért a Szabadság hídi dráma, fotókon a felmászott ember mentésének megható pillanatai

Véget ért a Szabadság hídi dráma, fotókon a felmászott ember mentésének megható pillanatai

Te le tudnál érettségizni irodalomból? Próbáld ki! - Kvíz

Te le tudnál érettségizni irodalomból? Próbáld ki! - Kvíz

Rejtélyes koporsót vitt a Nyugati aluljáróban 4 fekete ruhás alak – Fotó

Rejtélyes koporsót vitt a Nyugati aluljáróban 4 fekete ruhás alak – Fotó

Helyszíni fotók: drámai pillanatok a Szabadság hídon, próbálják "lekönyörögni" a felmászott embert

Helyszíni fotók: drámai pillanatok a Szabadság hídon, próbálják "lekönyörögni" a felmászott embert

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás