Kipróbálják a tűzoltók a legújabb technikákat

A mai napon a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett szakmai napon korszerű technikával és módszerekkel ismerkedhetnek meg a tűzoltók.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.19.
szakmai nap

Már évek óta megrendezésre kerül Balatonföldváron a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett szakmai nap, melynek egyik nem titkolt célja a közösségerősítés. Itt a tűzoltókat és az érdeklődőket is szeretettel várják a programokra minden évben, a mai napon 10 órától délután 4-ig - számolt be a hírről a Ripost.

Fotó: Magyar Tűzoltó Szövetség

„Ez már egy hagyományos rendezvény több éve, azonos helyszínen„ – kezdte a lapnak Dobson Tibor dandártábornok, aki ennek az egyik fő szervezője, s akit telefonon értünk utol az eseményen. „Ez egy nyílt szakmai nap, amelyen bármely tűzoltóságot szívesen látunk az érdeklődők mellett. A nap nagy része továbbképzésről, tájékozódásról, szakmai fejlődésről, fejlesztésről szól, ez a fő célja a rendezvénynek – természetesen a közösségépítésen túl. Meg lehet nézni a legújabb eljárásokat, technikákat, és ki is lehet ezeket próbálni.”

 

Fotó: Magyar Tűzoltó Szövetség

Dobson Tibor szerint mivel ez egy szakmai nap, leginkább tűzoltók érkeznek az ország minden pontjából az eseményre, de bárkit örömmel látnak, akit érdekel a tűzoltók világa.

Fotó: Magyar Tűzoltó Szövetség

„Jelenleg 200-250-en lehetünk a helyszínen, de összesen egész napra 500 látogatóra számítunk. Természetesen a Covid-19 miatt komoly intézkedésekre volt szükség idén: ügyelünk a figyelemfelhívásra, a fertőtlenítésre és a távolságtartásra. Habár szabadtéren zajlik az esemény, arra figyelni kell, hogy csak annyi ember legyen itt egyszerre, hogy a távolságot tartani tudjuk„ – tette hozzá Dobson Tibor.

Fotó: Magyar Tűzoltó Szövetség

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás