Csodalámpa Alapítvány: számukra nincs lehetetlen!





Az év végén már 20 éves lesz a szervezet, amely beteg gyerekek titkos kívánságait igyekszik valóra váltani. A kicsik állapotának javulásában és életminőségük jobbá tételében hatalmas segítséget nyújt ez a karitatív munka.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.12.17.
Módosítva: 2023.12.17.
Csodalámpa Alapítvány karitatív munka adományozás

Húsz évvel ezelőtt, 2003 végén hozta létre az alapítványt Patzauer Éva a férjével és néhány barátjukkal. Szomorú apropóból született az elhatározás, ugyanis Éváéknak volt egy nyolcéves kislányuk, aki agydaganatban meghalt. 

A hosszú kórházi kezelés alkalmával megtapasztalták, hogy a beteg gyerekeknek mennyit számít akár egy kis meglepetés is, ami kizökkenti őket az elhúzódó kezelések mindennapi keserűségéből. Ezért határoztak úgy, hogy létrehozzák az alapítványt, hogy innentől minden életveszélyesen beteg gyermeknek teljesíthessék a legnagyobb kívánságát – kezdte a Metropolnak Szilvágyi Erzsébet, az alapítvány kom­mu­ni­ká­ciós vezetője.

Csodalámpa Alapítvány
Szilvágyi Erzsébet az alapítvány kom­mu­ni­ká­ciós vezetője.  (Fotó: Hot!)

Mintegy 200 önkéntessel dolgoznak együtt

Az alapítványt önkéntesek, nagykövetek és adományozók támogatják, akiknek száma két évtized alatt örvendetesen megszaporodott. 

A tervezet először évi 25-30 kívánság teljesítése volt, ez napjainkra már évi 300 körülire növekedett. A mai napon összesen 4890 kérés megvalósításánál tartunk. Mintegy 200 önkéntessel dolgozunk együtt, közülük a „belsősök” a kórházakban tevékenykednek, és ott gyűjtik össze a kívánságokat. Nagyköveteink adományokkal és jó hírünk továbbvitelében segítenek. Az adományozók zömében cégek, ezt a forrást egészítik ki a magánszemélyek 1%-os adófelajánlásai – magyarázta Erzsébet.

Igyekeznek a gyerekek álmait megvalósítani. (Fotó: Hot!)

A karácsonyi kampány a legeredményesebb

A napokban volt egy festménykiállítás az ügyünkhöz kapcsolódóan, december 3-án lesz a Vigadóban egy jótékonysági hangverseny, és a Vígszínházban A padlás című musical Csodák napján tartandó előadása bevételéből is az alapítványt fogják támogatni. Utóbbi nem véletlen, hiszen az alapítástól védnökünk a Rudolf Péter–Nagy-Kálózy Eszter színészházaspár. Emellett Mérő Péter dizájner által tervezett táskákat lehet kapni egész decemberben egy drogérialánc és egy lakberendezési áruházlánc üzleteiben, amelyek megvásárlásával szintén a jó ügyet tudják támogatni az emberek.

A céges adományozás már magasabb szinten van, a magánszemélyek megszólítását kell még intenzívebbé tenniük.

Érezzék át az emberek, hogy milyen jó segíteni, egy közös nemes ügy részeseivé válni. A kezdet nehéz volt, de egyre több jó szándékú támogatónk akadt, így eljutottunk a mai kiforrott működésünkig. Az összes tettünket élménybeszámolókkal dokumentáljuk és hozzáférhetővé tesszük, az adataink ellenőrizhetőek, ezáltal is erősítjük a belénk vetett bizalmat – tette hozzá Erzsébet. 

Sztárokat is képesek elérni

Az alapítvány munkatársai igyekeznek teljesíteni a kis betegek legextrábbnak tűnő kéréseit is. 

Johnny Depp-pel vagy Arnold Schwarzeneggerrel való találkozót is sikerült összehozni, nem beszélve két pápával történő audiencia leszervezéséről. Egy srácot nemrég elvittünk Írországba egy forgatásra, hogy beszélhessen a kedvenc séf­jé­vel, Gordon Ram­say­-vel. Általában nem ismerünk lehetetlent – mondta büszkén Szilvágyi Erzsébet.

"I come in peace!" Johnny Depp, surprises sick children as Captain Jack Sparrow
Sztárokat is képesek elérni Fotó: Hot!


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás