Brutális összegért kelt el Bob Dylan spéci lemeze

Bob Dylan amerikai énekes egyedi lemeze csaknem 1,5 millió fontért (717 millió forintért) kelt el a Christie's csütörtöki londoni aukcióján.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.09.
KINCS

Az 1962-ben született Blowin' In The Wind című szám új változatát 2021-ben vette fel az énekes-dalszerző, aki költőként az irodalmi Nobel-díjat is elnyerte. Megjelenése óta ez volt a híres dal első új stúdiófelvétele, amelyből összesen egyetlen lemez készült.

A BBC News tudósítása szerint a licitálás mindössze 4 percig tartott. A leütési ár jóval meghaladta az aukciósház előzetes becslését, amely 600 ezer és egymillió font közötti összeget várt a különleges lemezért. A vásárló nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Az egyedülálló korong egyben egy új lemeztípust is képvisel, amely egyesíti a CD és a vinyl anyagainak egy részét, így jobb hangminőséget, tartósságot ígér, mint a vinyl, de bármilyen lemezjátszón lejátszható.

Az árverésre bocsátott, fadobozzal együtt kínált lemezbe a Grammy-díjas Dylan és producere, a felvételen is közreműködő T Bone Burnett, valamint a hangmérnök Jeff Powell nevét is belevésték.

Dylan a legenda szerint mindössze tíz perc alatt írta ezt a számot New Yorkban, egy Greenwich Village-i kávézóban 1962-ben.

Top hírekHírlevél-feliratkozás