Döntött a bíróság Britney Spears ügyében: ez lett az énekesnő sorsa

Britney Spears idegösszeomlása miatt 2008 óta állt gondnokság alatt, mert a Los Angeles-i legfelsőbb bíróság szerint túlságosan fogékony volt a negatív befolyásolásra.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.13.
Britney Spears

Egy Los Angeles-i bíróság helyi idő szerint pénteken megszüntette Britney Spears 13 éve tartó gondnokságát. Az énekesnő ismét teljes mértékben maga dönthet saját sorsa felett, beleértve mintegy 60 millió dollárnyira becsült vagyonát is - közölte az MTI.

A bírónő elmondta, hogy a döntés értelmében kijelölnek egy átmeneti gondnok szerepét betöltő pénzügyi ellenőrt, aki a régóta húzódó procedúra során keletkezett pénzügyi kérdések rendezése miatt lesz jelen. A gondnokság megszüntetését megelőzően Spearst nem kötelezték pszichiátriai vizsgálatra sem.

Fotó: AFP

A pénteki meghallgatáson maga az énekesnő nem jelent meg. Ám helyszíni beszámolók szerint a bírósági épület előtt összegyűlt rajongói hangos üdvrivalgással fogadták a bejelentést.

A bíróság már szeptemberben azonnali hatállyal felfüggesztette Spears apja, Jamie 2008 óta érvényben lévő felügyeleti jogát lánya pénzügyei felett. Britney idén adott be keresetet a gondnokság és apja pénzügyi felügyeletének megszüntetését kérve. Azt mondta, hogy akarata ellenére tartották őt egy pszichiátriai intézményben és olyan gyógyszerek és fogamzásgátló szedésére kényszerítette őt, amelyek megakadályozták, hogy teherbe essen.

Britney Spears egyébként idegösszeomlása miatt 2008 óta állt gondnokság alatt, mert a Los Angeles-i legfelsőbb bíróság illetékes bírája szerint túlságosan fogékony volt a negatív befolyásolásra. Mentális állapota miatt képtelen volt saját döntéseket hozni. Apját jelölték ki arra, hogy kezelje lánya személyes és pénzügyeit. Erről Jamie Spears végül 2019-ben lemondott.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás