Vasárnap délután az ismert dán sportriporter, Peter Moller, a dán csapat orvosa, Morten Boesen és a dán csapat vezetőedzője, Kasper Hjulmand részvételével sajtótájékoztatót tartottak, ahol beszámoltak arról, mi is történt valójában a dán válogatott futballistával – derül ki a The Mirror cikkéből.

„Eriksen elment, beállt a klinikai halál állapota. Újraélesztettük. Egyértelműen megállt a szíve, ez egy hirtelen szívleállás volt. Mennyire közel voltunk ahhoz, hogy végleg elveszítsük őt? Ezt nem tudom megmondani. A defibrillátorral sikerült visszahoznunk, szerencsére az első próbálkozásra is már reagált” – mondta az orvos.

A dán szövetség vasárnap közösségi oldalán adott tájékoztatást Christian Eriksen egészségi állapotáról. Megnyugtatott mindenkit, Eriksen állapota stabil. Hozzátette: a további vizsgálatok érdekében kórházban marad a 29 éves támadó középpályás. Elmondták, vasárnap reggel volt lehetőségük beszélni vele, a focista üdvözletét küldte csapattársainak.

A foci-Eb eddigi meccsei közül egy sajnálatos esemény miatt lett emlékezetes a dán–finn meccs. A dánok középpályása az első félidő végén egy ártalmatlan szituációban mozgása szétesett és arccal a földre zuhant. A játékos ápolása azonnal elkezdődött, újra kellett éleszteni, életéért hosszú percekig küzdöttek a pályán. Végül szerencsére sikerült megmenteni a játékost.