Totális káosz, újabb sztárklubnál köthet ki a magyar fociedző





Mi lesz Thomas Tuchellel és magyar jobbkezével? Nagy a baj a Bayern Münchennél, de a sztáredzőt és stábját máris tárt karokkal várják az angol nagycsapatnál?



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.01.25.
Thomas Tuchel lőw zsolt Bayern München káosz Manchester United

Tavaly már rezgett a léc (a Borussia Dortmund az utolsó fordulóban bukta el a salátástálat), idén viszont a Bayer Leverkusen még erősebb trónkövetelőnek tűnik az utóbbi 11 bajnoki címet sorozatban megnyert Bayern München számára. A veretlen, eddigi 18 Bundesliga-meccséből 15-öt megnyert gyógyszergyáriak túl a féltávon 4 pontos előnnyel vezetik a német topliga tabelláját, azok után, hogy a bajor sztárcsapat szerdán 1-0-ra megnyerte az Union Berlin elleni, pótolt mérkőzését. A címvédés elpackázása biztosan a magyar pályaedző, Lőw Zsolt segítette Thomas Tuchel állásába kerülne, de már most is inog alatta a kispad.

Tuchel és Lőw (jobbra): a PSG, a Chelsea és a Bayern után a Manchester Unitednél is együtt dolgozhatnak majd?
Tuchel és Lőw (jobbra): a PSG, a Chelsea és a Bayern után a Manchester Unitednél is együtt dolgozhatnak? Fotó: Getty Images

Tuchel sajtóhírek szerint elvesztette a hitelét a Bayern-vezetők és a futballistái egy része előtt is. Mintha az 50 éves edző érezné a vesztét, felhívást küldött keringőre Angliába, elmondta, milyen jól érezte magát a szigetországban, ahol 2021-ben Bajnokok Ligáját, klubvilágbajnoki címet és európai Szuperkupát nyert a Chelsea élén. Ahogy korábban (2018–20) a Paris Saint-Germainnél, majd a Chelsea-nél (2021–22), most is együtt dolgozik Lőw Zsolttal, aki még mainzi játékoskorában ismerte meg őt.

– Igen, igen – válaszolta Tuchel némi gondolkodás után az ESPN azt firtató kérdésére, hogy többre értékelték-e a munkáját a szigetországban, mint odahaza. – Azt hiszem, mi itt Németországban nagyon kritikusan állunk egymáshoz. Különösen igaz ez a játékosokra és edzőkre, nem csak rám. Ha az embert egy polcra helyezik, évekig ott marad.

Ez még hagyján, a Bayern főnökségében az verte ki végképp a biztosítékot, ahogyan kifakadt a hétvégi, hazai vereség után (az addig a vendégként leggyengébb Bundesliga-csapat, a Werder Bremen nyert 1-0-ra Münchenben).

– Ez a mi felelősségünk! Semmi kedvem tovább bizonygatni, milyen jól edzünk. Ezt lassan már senki sem hiszi el – pakolt ki Tuchel.

Szavai nyomán felerősödtek a közelgő távozásáról szóló hírek és spekulációk. A Sport Bild szerint a Bayerntől kirúgva, jó eséllyel visszatérhet az angol Premier League-be, de a Chelsea helyett ezúttal a Premier League 21. fordulója után a 8. helyen szégyenkező Manchester United hívására. Ahogy ő a válságba került Münchenben, úgy a Vörös Ördögöknél holland kollégája, Erik ten Hag került a kritikák kereszttüzébe. Nagy meglepetés lenne, ha legkésőbb nyáron nem váltanák le.





 





Ezeket olvastad már?
Letolta a bugyit csupasz szeméremdombjáról a bevállalós röpis bombázó

Letolta a bugyit csupasz szeméremdombjáról a bevállalós röpis bombázó

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás