Kiszámolták, Ronaldo 42 évesen eléri az álomhatárt





Vajon mennyire valószínű, hogy Cristiano Ronaldo eléri az 1000. gólt visszavonulása előtt? Kiderült: akkorra negyvenkét esztendős lesz.



Megosztás
Szerző: SzS
Létrehozva: 2023.10.18.
Cristiano Ronaldo gól foci

A Sports Illustratedtől tudjuk, az FC Porto elnöke, Jorge Nuno Pinto da Costa nemrégiben megpendítette, vajon a portugál válogatott futballista, Cristiano Ronaldo elérheti-e ezredik gólját. Jelenleg ő a futballtörténelem során a világcsúcstartó, 1188 felnőtt meccsen 859-szer volt eredményes a Sporting Lisszabonban, a Manchester Unitedben, a Real Madridban, a Juventusban, az al-Nászrban és a portugál nemzeti tizenegyben.
A sportvezető felvetésére a támadó így reagált:

Elég nehéz lesz, de az a lényeg, hogy lássam, mentálisan mire vagyok képes? Ha a lábaim bírják, ez nem kizárt. Majd meglátjuk… 

Cristiano Ronaldo megmondta, hogy erősödni fog a szaúdi bajnokság, de ennek egy szempontból biztosan nem örül
Összejöhet Ronaldónak az 1000 gól? Fotó: AFP

Az ötszörös aranylabdásnak 0,72 körüli meccsenkénti gólátlagát kell tartania, további 198 találkozót illene játszania, hogy megszerezze az 1000 eléréséhez szükséges 141 gólt. Az elmúlt öt évben átlag 51 találkozót játszott évente, ha továbbra is ilyen ütemben játszik, és szerez gólt, ami megegyezik a korábbiakkal, majdnem négy évig folytatnia kell az ezredikig. Ez kissé valószínűtlen, tekintve, hogy Ronaldo négy év múlva lesz 42 éves, februárban ünnepli 39. születésnapját. Júniusban azt mondta, legfeljebb két-három évig folytatja, majd visszavonul. Előnyére szolgál, hogy mostanság sokkal kisebb tudású védőkkel szembesül, mióta búcsút mondott az európai klubfocinak, és elindította a szaúdi Pro League forradalmát az év elején.
Az optimista előrejelzés is megköveteli Ronaldótól, hogy 2026 augusztusáig játsszon – hat hónappal a 41. életévének betöltése után. Ha azonban a 1000 közelébe kerül, ne lepődjünk meg, ha meghosszabbítja karrierjét. Ehhez csak annyit, a japán Kazuyoshi Miura 56 évesen még aktívan futballozik – Ronaldo akaratos ember, még sok mindenre képes. 





 





Ezeket olvastad már?
Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Pucérra vetkőzve mutatta meg bájait Neymar kebelcsoda exe

Pucérra vetkőzve mutatta meg bájait Neymar kebelcsoda exe

Szuper hír Szoboszlai Dominiknak, üzent a fradisták kedvence

Szuper hír Szoboszlai Dominiknak, üzent a fradisták kedvence

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás