RETRO RÁDIÓ

Nyáron visszavonul: újra megműtötték a magyar olimpiai bajnokot





Ha nem jön közbe semmi, az olimpiai bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián a budapesti atlétikai világbajnokságon vonulhat vissza.



Megosztás
Szerző: SZS
Létrehozva: 2023.02.10.
Atlétika olimpiai bajnok

Három hét dél-afrikai alapozást követően vasárnap érkezik haza a szombathelyi olimpiai bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián, aki döntős hellyel elégedett lenne a 2023. augusztus 19. és 27. között rendezendő budapesti atlétikai vb-n.

Pars Krisztián
Fotó: Török Attila

Túl egy újabb műtéten

– Most éppen nem vagyok sérült – kopogta le beszélgetésünkkor Pars. – Ezt professzor dr. Berkes Istvánnak köszönhetem, aki a talpélemen támadt sérülésemet sikeres sebészi beavatkozással megműtötte. Az egykori kiváló NB I-es MTK-labdarúgó igazán remek munkát végzett.

Krisztián örömére léteznek olyan önzetlen üzletemberek, mint amilyen Rapport Tamás, az ismert sakkozó, Rapport Richárd édesapja.

Húst hússal 

– Rapport Tamás önzetlen segítsége nélkül nehezebb lenne az életem, hiszen napi két-három órám menne el arra, ha magam készíteném az ételeket, vagy ha a feleségem főzőcskézne – tudatta Pars. – Rapport Tamás cégcsoportja, a Jola szombathelyi étkezdéjében, a Fórum étteremlánc valamelyikében ingyenesen válogathatok a finom falatok között, így sokkal több időm marad a tréning utáni regenerálódásra. Bármilyen húsfélét előszeretettel fogyasztok.

Pars Krisztián 74 méter körüli dobást vár magától az augusztusi, budapesti vb-n, a Csepel-sziget csücskében épülő csodálatos stadionban. Hozzátette, ennél két méterrel jobbat tud, utóbbi pedig elég lenne a finálés helyhez élete utolsó világversenyén.

„Egy jó dobás sok mindennek a függvénye. Rengeteg gyakorlással szerezhető meg a dobásrutin, kellőképpen illik „kiforogni” a mozgássort, alapvető fontosságú a tökéletes egyensúlyérzék és a fizikai erő. Többet majd akkor tudok mondani a kilátásaimról, amikor március negyedikén a téli dobóbajnokságon kézbe veszem a kalapácsot.”

Nagy futballkedvelő

A 2012-es londoni olimpia lassan 41 éves bajnoka imádja a futballt, nézte a tavalyi katari vb-t, miközben a Haladás futballcsapatáért szorít.

„Egykor párhuzamosan a Szentgotthárd ifi- és felnőtt együttesében futballoztam” – emlékeztetett Pars.  





 





Ezeket olvastad már?
Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás