Telt ház várja a pólósokat, fantasztikus meccset játszanak Budapesten





Már az elődöntő a tét a magyar férfi vízilabda-válogatott számára a világbajnokságon. Szerda este a címvédő olaszokkal találkozik Märcz Tamás együttese a Hajós uszodában.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.29.
vizes vb

Napokkal korábban elkelt az összes jegy a magyar válogatott szerdai negyeddöntőjére. A Hajós uszodában telt ház várja az olaszok elleni rangadót.

Märcz Tamás együttese az olaszokkal találkozik
Fotó: Nemzeti Sport

Hétfőn derült ki, hogy a szerdai, 21 órakor kezdődő negyeddöntőben a címvédő Olaszországgal találkozunk. Alessandro Campagna, a rivális szövetségi kapitánya úgy vélte, a pólótörténelem két leghíresebb válogatottja találkozik.

Magyarország ellen fantasztikus meccs következik, világklasszis játékosok szerepelnek a soraikban – fogalmazott Campagna a waterpolo.hu oldalnak. – A vízilabda történetének két leghíresebb csapata csap össze, szóval ez biztosan jó mérkőzés lesz.

Hétfői szünnapján sem lazsált a magyar férfiválogatott, amely délelőtt a szerbekkel edzett együtt, meccset játszott velük. Märcz Tamás szövetségi kapitány nagyon hasznosnak ítélte a tréninget.

– A szerbekkel játszottunk 45 percet, ez segített abban, hogy lendületben maradjon a csapat – mondta Märcz. – Minden pillanat fontos az edzéseken, nem lehet lazsálni, de így is állnak hozzá a játékosok. Koncentráltak, tettre készek, ha kérek valamit, igyekeznek minél jobb minőségben előadni. Látok jó jeleket, amik fontosak, ahogy működik, és együtt dolgozik a csapat. Aztán jön a fontos pillanat, amikor teljesíteni kell. A magyar csapatot olyan típusú játékosok alkotják, akik akkor teljesítenek, amikor szükség van rá.

A magyar kapitány szerint sok múlhat a játékvezetőkön. El kell fogadniuk, hogy a bírók sokkal könnyebben, szinte már az első fizikai kontaktusra kiállítást ítélnek, ugyanakkor erre lehet a csapatnak ellenszere, ezekből már be is vetett párat.

A tréner a Georgia ellen megsérült Vogel Somával kapcsolatban elmondta, a Ferencváros kapusa szerencsére jól van, csak egy „szép kis monoklit” visel a szeme alatt.





Ezeket olvastad már?
Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás