RETRO RÁDIÓ

„Most nem a sírásnak van itt az ideje”, a franciák ellen újra megpróbálja a válogatott





Szombaton a világbajnoki címvédő francia válogatott vár a magyar csapatra a labdarúgó-Európa-bajnokságon. Marco Rossi együttese már az újabb feladatra koncentrál.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.17.
magyar válogatott

Nem lesz könnyebb a feladat: az Eb-címvédő Portugália után szombaton 15 órától a világbajnok Franciaország vár a magyar válogatottra a Puskás Arénában. Labdarúgóink már nem a keddi, 3-0-s vereség miatt keseregnek.

(Fotó: Nemzeti Sport/SZM)

Nincs idő a sírásra

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a portugálok elleni utolsó perceket elemezni kell, de innentől már előre, a hátralévő két csoportmérkőzésre kell tekinteni.

Reagálnunk kell erre a vereségre, meg kell mutatnunk, hogy férfiak vagyunk, és fel tudunk állni”– mondta Rossi. – „Magyarországot kell a lehető legjobb módon képviselni, ezért most nem a sírásnak van itt az ideje, hiszen két mérkőzés még hátra van a csoportkörből. Ha olyan jól játszanánk, mint ahogy a közönség buzdított bennünket, akkor több meccset is nyerhetnénk.

Menni kell tovább

Cristiano Ronaldo és társai után szombaton újabb világsztárok, többek között Kylian Mbappé vár Szalai Attila és hátvédtársaira.

„Menni kell tovább, szombaton újra megpróbáljuk, most a regenerációra kell fókuszálnunk” – fogalmazott Szalai Attila. – „Megmutattuk, hogy megvan a kvalitás és az erő a csapatban, ezt kell továbbvinni a következő mérkőzésekre. A világ egyik legjobb szurkolótábora áll mögöttünk, köszönjük nekik a biztatást.”

Nagy Ádám az élmezőnyben

Csak az orosz Alekszandr Golovin futott többet Nagy Ádámnál az Eb csoportkörének 1. fordulójában. A magyar válogatott középpályása 12 kilométert tett meg a portugálok ellen, míg a Monaco orosz középpályása 12.4 km-t robotolt a belgák elleni meccsen. Nagy Ádám után Szalai Ádám (10.3) és Lovrencsics Gergő (9.9) futotta a legtöbbet a magyar játékosok közül. Rossz hír viszont, hogy Gazdag Dániel sérülése nem jött rendbe, így távozott a magyar válogatott keretéből. A 25 éves játékos visszatér a klubjához, az amerikai bajnokságban szereplő Philadelphia Unionhoz.





Ezeket olvastad már?
Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás