Fekete István-vándorkiállítás a Sárkányos Gyerekkönyvtárban





Az író 120. születésnapja alkalmából, 2020-ban útnak induló tárlat a művekhez igazodva a természetet, állatokat állítja a középpontba.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.04.02.
Módosítva: 2024.04.02.
Fekete István természetvédelem kiállítás

Fekete István a magyar irodalom azon kevés szerzőinek egyike, aki műveinek tárgyaként szinte minden esetben a természetet és állatvilágot választotta, és az ember és természet kapcsolatát mutatta meg alkotásaiban. Írásaira egyedi hangvételük és örök érvényű tartalmuk mellett azért kellene ismét nagyobb figyelmet fordítani, mert napjainkban fókuszba került a természetvédelem, fenntarthatóság témaköre, Fekete István művei pedig a természettel harmóniában való létezést és az állatok természetét mutatják be tökéletes élethűséggel, jól orientálva ezzel az olvasót. Bár az író műveinek egy része gyerekeknek szól, felnőttek számára is izgalmas olvasmány autentikus természetábrázolása miatt.

Fotó: Facebook

Az NKA támogatásával, Emőd Teréz kurátori munkájával megvalósuló kiállítás a művekhez igazodva a természetet, évszakokat, állatokat állítja középpontba. A tárlat anyagai között vadászattal kapcsolatos tárgyak, diafilmek, bábok, a szerző életével foglalkozó írások, az ajkai Városi Múzeum által rendelkezésünkre bocsátott igazolványmásolatok, a győri Vaskakas Bábszínház Vuk-előadásának díszletmakettje, egy óriás társasjáték, valamint digitális fotóalbum várja az érdeklődőket.

Helyszín: FSZEK Sárkányos Gyerekkönyvtár, Budapest VIII., Reviczky u. 1.
Megtekinthető: 2024. április 2–22-ig
hétfő-péntek: 13.00–19.00 szombat: 10.00–16.00
A könyvtárak által szervezett programokon a részvétel ingyenes.
 





 





Ezeket olvastad már?
Kreatív Kikötő – Jean-Michel Basquiat

Kreatív Kikötő – Jean-Michel Basquiat

Magyar népmesék szaxofonnal: JazzFest Budapest – Tóth Viktor

Magyar népmesék szaxofonnal: JazzFest Budapest – Tóth Viktor

Vár a Kertvárosi Majális!

Vár a Kertvárosi Majális!

Magyar film napja az Etele Cinema-ban

Magyar film napja az Etele Cinema-ban

Top hírek

programok

Vár a Kertvárosi Majális!

Nézz meg egy jó kis bábszínházas előadást, vagy ismerd meg a májusfaállítás rejtelmeit, de ha akarsz, részt vehetsz a Magna Cum Laude koncertjén is!





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás