RETRO RÁDIÓ

Dömötör Csaba: Ez az út a világháborúhoz vezet – Videó!

Az a tény, hogy már 35 ország küld fegyvereket az ukrán hadszíntérre, azt jelzi, hogy már nem beszélhetünk helyi konfliktusról – jelentette ki Dömötör Csaba a Facebook-oldalán csütörtökön közzétett videójában. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint ennek alapján „nem túlzás azt mondani, hogy ez az út a világháborúhoz vezet".Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.03.02.
Módosítva: 2023.03.02.
Ukrajnai háború béke Dömötör Csaba

Nem könnyű fegyverekről van szó, ami abból is látszik, hogy 17 ország tankokat is felajánlott – hangsúlyozta Dömötör Csaba, rámutatva: már nem csak európai országok küldenek fegyvert, ami az eszkalációt mutatja. Ausztrália és Szudán, Pakisztán és az Egyesült Államok is küld fegyvereket. Utóbbi nem kevesebb mint 2 milliárd dollár értékben – mutatott rá.

Az államtitkár felidézte a német háborús politika fejlődéstörténetét, ami ötezer harci sisakkal kezdődött, míg ma már nemcsak páncéltörő fegyvereket és rakétákat, hanem Leopard tankokat is küldenek. De – folytatta – küld ilyen tankokat Svédország és Spanyolország is.

háború, harci gép
Fotó: Pixabay

És jön a következő szint: most már azon megy a vita, hogy menjenek-e vadászgépek

Tényleg csak egy hajszál választ el minket attól, hogy európai katonák küldése is napirenden legyen

– tette hozzá Dömötör Csaba.

Kifejtette: bár a fegyverszállítások tagállami szinten dőlnek el, a brüsszeli intézmények is „ugyanazon a háborús tracken vannak”. Az Európai Bizottság elnöke és a tanács elnöke is még több fegyvert küldene, amit az Európai Parlament is megerősített.

Dömötör Csaba emlékeztetett arra a frissen elfogadott, háborúval kapcsolatos EP-állásfoglalásra, melynek egyik pontja tételesen felsorolja, hogy még milyen további fegyvereket kellene küldeni. Nem elég, hogy nyögjük a gazdasági terheket, „a háborús nyomás is egyre nagyobb” – mondta.
Az államtitkár szirénhangoknak nevezte azokat az érveket, amelyek szerint ha több fegyvert küldünk, hamarabb vége lesz a háborúnak. „1914-ben is ezt mondták. Most lenne jó megállni” – tette hozzá Dömötör Csaba.

 

 

Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás