A járvány utáni életünkről mondhatunk véleményt





A kérdések többsége a gazdaság megerősítésére, a védekezéshez szükséges intézkedésekre vonatkozik, de a migráció kérdése is terítéken lesz.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.06.26.
konzultáció

Az új nemzeti konzultáció a járvány utáni életünkről szól. A kérdések többsége a gazdaság megerősítésére, a védekezéshez szükséges intézkedésekre vonatkozik, de nem mehetünk el szó nélkül a migráció kérdése mellett sem” – olvasható a Magyarország Kormánya Facebook-oldalra feltöltött videóposztjában.

Ebben Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár kiemelte, a járványok és a népvándorlások időszakát éljük.

„Ahhoz, hogy Magyarországot megerősítsük, ezekre a kérdésekre várunk választ a magyaroktól, iránymutatást arra nézve, hogy milyen intézkedéseket vezessünk be” – mondta az államtitkár. Eddig 38 ezer migránst tartóztattak fel a magyar határokon idén, ami a tavalyi közel négyszerese. Emlékeztetett, Brüsszelben továbbra is a migránsok szétosztása van napirenden.

„Három kérdés foglalkozik a konzultációban a migráció kérdésével. Választ várunk arra, hogy vajon engednünk kell-e a Soros-féle szervezetek nyomásának, és meg kell-e változtatnia Magyarországnak az ismert álláspontját, amely szerint nem szabad illegális migránsokat engedni Európába. Fel kell őket tartóztatni az európai határoknál, és lehetőleg a saját hazájukban kell megoldani a problémáikat. Ugyanígy kérdést teszünk fel azzal kapcsolatban is, hogy vajon engedni kell-e a kötelező szétosztást célzó brüsszeli terveknek, hiszen ezek a tervek nem hogy nem kerültek le az asztalról, hanem az éppen zajló európai csúcstalálkozón is az asztalra kerültek, mint javaslat. És természetesen foglalkozni kell azzal a kérdéssel is, hogy vajon a járvány utáni időszakban egyáltalán szükség van-e migrációra Európa kapcsán, ahogy erről a miniszterelnök úr beszélt. A mi javaslatunk az, hogy a következő két évben egyáltalán ne fogadjon Európa migránsokat a világ különböző részeiről” – részletezte Kovács Zoltán.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás