RETRO RÁDIÓ

Ügyeskedés is szerepet játszhat a cinkotai strand beépítése kapcsán





Az egykori cinkotai strand helyére állítólag plázát terveznek. A kerület országgyűlési képviselője szerint a telekmutyi is közrejátszhat a cinkotai strand plázává alakításában.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.11.
XVI. kerület fővárosi űgyek


Még tavaly novemberen röppent fel a hír, hogy Fővárosi önkormányzat területátminősítéssel szeretne a cinkotai strand helyén plázát építeni.

Sajnos nincs új információ az üggyel kapcsolatban. Tavaly ősszel szembesültünk azzal, hogy a főváros átszeretné minősíttetni ezt a területet” - mondta lapunknak Szatmáry Kristóf a XVI. kerület országgyűlési képviselője. Az a félelmünk továbbra is, hogy a mi információink szerint a főváros február folyamán kívánja elfogadni a fővárosi szabályozási tervet, ami ezt a besorolást szabályozza - hangsúlyozta a képviselő.

A kerületi önkormányzat először azt hitte, hogy itt valami tévedés van és jeleztük, hogy mi nem szeretnénk ezt a területet átminősíteni, majd volt egy személyes egyeztetés a budapesti főépítésszel és ő jelezte, hogy ez nem félreértés, hanem gyakorlatilag egy ilyen civil kezdeményezésbe csomagolt üzleti érdek mentén, olyan szabályozási övezetbe kívánja áttenni, ahol legalábbis lehetőség van több tízezer négyzetméter alapterületű kereskedelmi egység kiépítésére - nyilatkozta a kerület országgyűlési képviselője.

Szatmáry Kristóf egy tavaly ősszel tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tervek szerint egy Sugár üzletközponttal megegyező plázát akarnak építeni az egykori strand területén.

Akkor a kerületi polgármesterrel öt figyelemfelhívó megmozdulást, sajtótájékoztatót tartottunk, amennyire itt a Covid-helyzet engedte már így ősszel. Határozottan azt kértük a fővárosi vezetéstől, illetve a kerületet is vezető balliberális képviselőktől, hogy álljanak ki amellett, hogy a zöldövezeti besorolást megtudjuk tartani” - emelte ki az országgyűlési képviselő.

A járvány miatt veszélyhelyzet jelenleg is tart, így lényegében Karácsony Gergely főpolgármester a közgyűlést megkerülve akár egy személyben is dönthet fontos ügyekben.

Szatmáry Kristóf hangsúlyozta, a baj az, hogy mivel még tart a veszélyhelyzet, ezért Karácsony Gergely tulajdonképpen egy személyben dönthet, azóta sem én, sem az önkormányzat nem kapott semmiféle írásos anyagot, akár a főépítésztől, akár a fővárosi hivataltól, hogy igen figyelembe vették a kerületiek kérését, hogy nem szeretnék az átminősítést.

Azért tartottuk fontosnak ezt a nyilvánosság előtt elmondani, mert nem szeretnénk abba a helyzetbe esni, hogy kerületi anyagok egyeztetés nélkül mégsem történt módosítás a fővárosi tervekhez képest és szembesülünk azzal, hogy egy olyan átsorolásba kerül ez a terület, amelyet a környéken lakók nem szeretnének, de szerintem semmilyen budapesti, aki a zöld területek megmaradásáért küzd, az örülne” - emelte ki a XVI. kerület országgyűlési képviselője.

Szatmáry Kristóf korábban elmondta, hogy a tulajdonosok mindig is szerették volna egy nagy beruházást létrehozni az egykori strand területén, 2020-ig egyetértés volt abban, hogy ezt a területet meg kell őrizni közösségi térnek. Ez csak 2020-ig tartott.

Azt kell, hogy mondjam, hogy ez egy klasszikus értelembe vett telekmutyi” - mondta Szatmáry Kristóf, aki emlékeztetett, hogy ennek a területnek egy részét az állam kifogja sajátítani, mivel ebbe beleesik a gödöllői hév vonalának fejlesztés általi megvétele. Ez nem szól másról, mint hogy ma egy besorolás alapján x forint, ha meg át van minősítve, akkor három x.

A kerület alpolgármester korábban elmondta, hogy a Demszky Gábor vezette időszak alatt magánkézbe adta a Naplás-tavat és azt övező természetvédelmi területet.

Ezt a területet annak idején a Demszky éra alatt a főváros adta el alacsony áron - emlékeztetett az országgyűlési képviselője. „Abban bízunk, hogy Karácsony Gergely nemcsak propaganda szinte áll ki a zöld területekért, hanem a tettek szintjén is. Cinkota egy kertvárosi kerület, itt egy több tíz ezer négyzetméter összterületű plázára semmi szükség sincs” - hangsúlyozta Szatmáry Kristóf.

A kerületi lakosoknak sem tetszik bevásárlóközpont épülete

  • Erre inkább nem mondok semmit, mert a végén letilt a facebook...… - írta Gabriella a közösségi oldalon a hírre reagálva.
  • Pl strand jó lenne, mivel {az} Erzsébetligeti kevés - javasolta Rita.
  • Az lenne a jó, ha strand lenne a strand helyén, nagyon jó volt régen – írta Andrea a Facebook bejegyzés alatt.
  • Valójában ezekről a tervekről mikor esett szó a közmeghallgatásokon vagy a kerületi lapban ?! Ilyen észbontó terveket nem ártana közölni a itt élő lakosokkal is - reagált Marika.
  • Mi lenne ha megkérdeznék a cinkotaiakat, hogy mit szeretnének? - írta felháborodva Judit.




  • Ezeket olvastad már?
    Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

    Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

    Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

    Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

    Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

    Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

    Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

    Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás