Kiadták a narancs riasztást: újabb kánikulával támad a nyár

Szombattól egy jó darabig nem lesz szükség esernyőre, de naptej legyen kéznél!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.08.08.
kánikula másodfokú riasztás nyár

Mindössze két vármegyére (Borsod-Abaúj-Zemplén, Szablcs-Szatmár-Bereg vármegye) adtak ki elsőfokú riasztást zivatar miatt – ezzel pedig úgy tűnik, pénteken hosszabb időre el is búcsúzhatunk a csapadéktól. Az esőfelhőket felváltja a pokoli napsütés.

kánikula, hőség, napsütés, nyár, meleg, katlan,
Ismét magas fokozatra kapcsol a nyár, jó darabig nem fogunk fázni 
Fotó: Pixabay/Pexels/Képünk illusztráció

Az egyre erősödő forróságot jól érzékelteti, hogy vasárnapra 11 vármegyére elsőfokú, további három vármegyére másodfokú riasztást adtak ki magas középhőmérséklet miatt. Részletek az alábbi térképen:

Fotó: met.hu

 

Jöjjenek az előttünk álló napok előrejelzései a Köpönyeg.hu meteorológiai portáltól!

Pénteken a sok napsütést néha gomolyfelhők zavarják, de zivatar inkább csak az északkeleti területeken fordul elő. Még élénk lesz az ÉNy-i szél. 30 és 35 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.
Szombaton ragyogó napsütés, igazi strandidő várható. Nem lesz eső. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 31–36 fokot. Az északias szél megélénkül.
Vasárnap derült időre van kilátás, miközben tovább fokozódik a hőség: délután 31 és 37 fok közötti értékeket mérhetünk, délen visszatér a forróság.
A jövő hét eleje sem a jelentős lehűlésről szól: hétfőn és kedden is sok helyen várható forróság 35 fok feletti maximumokkal. Sokat süt a nap, aszályos, száraz időnk lesz.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás