Leleplezzük a VarjúVár híres túrógombócának titkát

A Várkert Bazárban, az Öntőház udvarban nyílt meg az új étterem. A VarjúVár közkedvelt túrógombócát ráadásul cikkünk után bárki otthon is elkészítheti.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2025.03.13.
Módosítva: 2025.03.13.
VarjúVárban varjú gazda vendég étel budai

VarjúVár nyílt a Várkert Bazárban. A VakVarjú étteremcsalád legújabb fiókája az Öntőház udvaron várja a gasztronómia területén is a történelmi hagyományok és a modern megoldások harmóniáját kedvelő vendégeket.

VarjúVár
Böröcz László, Sikota Krisztina, Semsei Rudolf, Szkaliczki Csaba Örs a VarjúVárban, a játszósaroknál Fotó: Fodor Erika

Az I. kerületben olyan közösséget szeretnénk építeni, ahol a hagyomány és megújulás jegyében összekötnek minket a kulturális események, rendezvények. Ehhez olyan vállalkozásokra is szükség van Budavárban, mint a VakVarjú étteremcsalád, amelynek számára a közösségi élet, az összetartozás és az innováció egyaránt kiemelten fontos” – fogalmazott Böröcz László, az I. kerület polgármestere.

A VarjúVárban nemcsak az ételek jelenítik meg a zöldségek színeit. Egymást váltja itt a padlizsán, a sütőtök és a mélyzöld szín, a székek kárpitját a budai vár környékére egykor szintén jellemző termények gazdagítják – a zöldségeket ábrázoló mintához a mesterséges intelligencia segítségét vették igénybe.

A zöldségek színei jelennek meg a vendégtérben Fotó: Fodor Erika

A VarjúVár élményt kínál a vendégeinek

Az ünnepélyes megnyitón Semsei Rudolf, a VakVarjú étteremcsalád tulajdonosa elmondta, hogy ízletes fogásaikkal és a VakVarjúra jellemző figyelmes kiszolgálással törekednek vendégeik lelkének megérintésére, mert minden percüket élménnyé akarják varázsolni a VarjúVárban, hogy minél többször visszatérjenek ebbe az otthonos és barátságos fészekbe. Elsősorban magyar törzsvendégekre szeretnének építeni, akik viszik az étterem jó hírét, ami ezután a turistákat is vonzani fogja. Semsei Rudolf és felesége, Dobay Eszter azt is elmondta: házaspárként, a saját családjukban is központi szerepet tölt be az asztalközösség, és ugyanerre biztatják a vendégeket a VarjúVárban is.

@fezstory A Dobay Eszter-Semsei Rudolf házaspár a VarjúVár teraszán mondták el: étteremcsaládjukban is azt szeretnék, hogy otthon érezze magát egy közösség a vacsoraasztal körül.@vakvarjuettermek #foryoupage❤️❤️ ♬ eredeti hang - Fodor Zwickl Erika

Természetesen nem feledkeztek el a család aprajáról sem, ebben a fészekben is gyereksarok várja a fiókákat. A VakVarjú család egységeiben már megszokott módon itt is áldással kezdődött a vendéglátás: az itt dolgozókat, ide érkezőket Szkaliczki Csaba Örs, a Budapest-Szentimrevárosi Szent Imre-plébánia plébánosa áldotta és szentelte meg a VarjúVárat.

Rántott szelet Varjú módra Fotó: Fodor Erika

Ami az ételeket illeti, önmagukért beszélnek, tavasztól a tetőtéri panoráma is kitárul, az estéket pedig élő zongorajáték teszi még hangulatosabbá a VarjúVárban.

Csokimousse Fotó: Fodor Erika

Varjú gazda túrógombóca

A VarjúVár megnyitásakor természetesen bekéredzkedtünk a konyhába is, hogy meglessük és olvasóinknak megmutathassuk, hogyan készülnek a finomságok a kulisszák mögött.

@fezstory Krisztián séf rakja össze a Túrógombócot a VarjúVár konyhájában. Megszereztük az alapreceptet is. Lehet próbálkozni!#foryoupage❤️❤️ @vakvarjuettermek ♬ eredeti hang - Fodor Zwickl Erika

Balogh Krisztián kreatív chef Varjú Gazda Túrógombócát ajánlotta nekünk, aminek rögtön megszereztük az alapreceptjét is, hátha néhányan próbálkoznánk otthon is…

Semsei Rudolf tesztelte a VarjúVár első túrógombócát Fotó: Fodor Erika

Hozzávaló

1 kg Csengő túró

24 dkg búzadara

4 db egész tojás

mézes-bodzás tejföl

se só, se cukor

Varjú Gazda Túrógombóca bodzás-mézes tejfölágyon Fotó: Fodor Erika

A tálalásnál kezdünk egy mézes-bodzás tejföllel, ami jó sok, mert az adja meg az íze javát ennek a desszertnek! Aztán a barna vajas, pirított pankómorzsában meghempergetjük az egy adagnyi, 3 túrógombócunkat, majd bogyós gyümölcsökkel dekoráljuk, és sok szeretettel ajánljuk.

Természetesen előzőleg a túró, búzadara és tojás masszájából forró, enyhén sós vízben kifőzték a gombócokat.

@fezstory Semsei Rudolf tulajdonos így tesztelte az első vak varjú túrógombócát az étteremcsalád új helyszínén, a VarjúVárban.#foryoupage❤️❤️ @vakvarjuettermek ♬ eredeti hang - Fodor Zwickl Erika

Balogh Krisztián kreatív chef a VarjúVárbeli első adag túrógombócát Semsei Rudolf, az étteremcsalád tulajdonosa tesztelte, még a tányért is kinyalta!

Mutatjuk azt is, hogyan tálalja Balogh Krisztián a muflont vadas módra:

@fezstory Így tálalja Balogh Krisztián Executive Chef a Muflont vadasmódra a VígVarjú konyháján.#foryoupage❤️❤️ ♬ eredeti hang - Fodor Zwickl Erika

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás