Bakos Attila őstermelő 220 hektáron gazdálkodik Nyársapáton, a saját tanyáján termesztett takarmánnyal eteti jószágait, az ezek húsából maga készítette hentesárut és tejtermékeket pedig hetente több alkalommal felhozza a fővárosba, hogy a termelői piacokon a Budapesten élők is hozzájussanak.
– Száz marhánk van, ebből negyvenet fejünk. Negyven hízót tartunk. Ezek az állatok adják a hús- és tejtermék-alapanyagokat, amit családi vállalkozásban a feleségemmel, a fiammal, és a sógorral dolgozunk fel – tudjuk meg Bakos Attilától.
Az őstermelő friss árui kedd délelőttönként a Böszörményi úton, a XII. kerületi önkormányzat előtti termelői piacon, csütörtökönként a János kórháznál, péntekenként a svábhegyi Diana parkban, szombatonként a XXII. kerületi Vencel kertben és az érdi termelői piacon érhetők el.
Aki szereti a tehéntejből készített házi sajtokat, a gomolyától a parenyicán át érett sajtokig, igazi zsíros-krémes túróra vágyik, ugyanilyen tejföllel vagy joghurttal, nem beszélve a vajról, az mindenképpen látogasson el valamelyik helyszínre!
Ami a húspártiakat illeti, számukra is ajánlott megkóstolni a Bakos-féle marha–sertés-kolbászt, vagy a szarvasszalámit, de a kenyérszalonna-, disznósajt- és frisshús-kínálat is megér egy próbát.
Vigyázat, függőségveszély esélyes!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre