Könnyen megtámogathatod a fogyásodat gyógy- és fűszernövényekkel!
A kert, az erdők, mezők kincsei közül egyes fajtáknak emésztést könnyítő, vízhajtó vagy éppen vércukorszint-stabilizáló erejük is van. Nézzük, melyiket érdemes választani!
Óvatosan és csak tiszta környezetből szedjük le a csípős növényt. A leveleiből készített főzetet ihatjuk magában, de rakhatjuk teakeverékbe is. Vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedik, az egyik legjobb vértisztító növény. Segít feloldani az anyagcseréből származó salakanyagokat és ezek eltávolításában is támogatja az emésztőrendszert. Tisztítja a májat, kiegyensúlyozza a vércukorszintet és segít az emésztésben. Akár naponta is ihatunk belőle, ha vízhajtásra, méregtelenítésre van szükségünk.
A kertben gyakran megtalálható, kedves kis virág a fogyókúrázóknak is a barátja. Rendkívül jó hatással vannak az egészségre a szárában található nedvnek a keserűanyagai, melyek gyulladáscsökkentő hatásúak, serkentik az emésztést és enyhítik az epe- és a májbántalmak tüneteit. Fokozza a vesék működését, így vizelethajtó hatása is van. Fogyasszuk teában vagy teakeverékben.
Ez az egyik leggyakrabban használt gyógynövény, ami nem csak finom, de segíti az emésztést, vízhajtó és vértisztító hatással is rendelkezik. A diéta támogatásához igyunk meg az ebből főzött teából naponta legalább két csészével, 3–4 héten keresztül.
Amellett, hogy az illatos levelekből főzött ital megnyugtat és harmonizálja a lelket, még serkenti az emésztést, az epeműködést és megszünteti a puffadást. Izzasztó és méregtelenítő hatása is erőteljes, így segít a gyomorrontás, gyomorsav-túltengés, hányinger és a felfúvódás leküzdésében is.
A piros bogyókból készült tea rendkívül gazdag C-vitaminban és kiválóan támogatja a fogyókúrát. Érdemes étkezés után inni belőle egy csészével, mivel ilyenkor segíti a zsír emésztését. Szabályozza a vércukorszintet és enyhe vízhajtó hatása is van. Elkészítésénél oda kell figyelni, hogy nem szabad forrázni, csak hideg vízben áztatni annak érdekében, hogy megőrizze vitamintartalmát. Rakjuk az összetört, felvágott bogyókat hideg vízbe, és hagyjuk ázni legalább 6 órán keresztül. Kellemes, fanyar íze van, ami rendkívül frissítő hatású.
Régóta tudják róla, hogy ez az egyik leghatásosabb gyógynövény, ami az emésztést segíti, ezért is isszák sokan étkezés után, frissítő teaként. Felgyorsítja az anyagcserét, megszünteti a kellemetlen teltségérzetet és a felfúvódást. Csökkenti a gyomorgörcsöket, kedvező hatással van az epeműködésre, így felgyorsítja a zsírok lebontását.
Ez a növény bizonyítottan tele van antioxidánsokkal és kiváló hatással van az emésztésre. Támogatja és gyorsítja az anyagcserét, serkenti az epeműködést, így a zsírok lebontását is. Érdemes inni a puffadás csökkentésére, májbántalmak ellen és vértisztító, méregtelenítő hatása miatt. Kiváló a gyomorfájdalmak megszüntetésében is.
(Forrás: Fanny magazin)
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre