Mindent elárul rólad: merre látod haladni ezt a lovat?

Az emberekről sok mindent elárul, hogy melyik agytérfelüket használják jobban. Ez a képrejtvény mindent elárul a személyiségünkről.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.04.13.
rejtvény gondolkodásmód életmód

Vírusként kezdett el terjedni az interneten egy lóról készült videó, ami felfedi, hogy az agyunk melyik oldala a dominánsabb.

Fotó: Twitter-videó

A televíziós híresség, Julia Bradbury szerint az mutatja meg, hogy a jobb vagy a bal agyunkat használjuk többet, hogy előre vagy hátra látjuk sétálni a lovat. Az alapján pedig az is megmondható egy emberről, hogy kreatívabb vagy logikusabb a gondolkozása – írja a The Sun. 

A tudomány szerint a jobb agyféltekével gondolkodó emberek kreatívabbak és intuitívabbak. Gyakran a nagy összképet nézik, és intuícióik vagy érzelmeik révén tapasztalják meg a világot. Ezekről az emberekről azt tartják, hogy fantáziadúsabbak, kreatívabbak, és gyakran jobbak a művészetek terén.

Ezzel szemben a bal agyféltekével gondolkodó embereket analitikusabbnak tartják, és a döntések meghozatalakor jobban figyelnek a részletekre és a logikára. Jobban tudnak sorozatokban gondolkodni, jobbak a matematikában és az olyan dolgokban, mint az írás és az olvasás.

E széles körben elfogadott elképzelések szerint tehát ha a lovat előre járni látod, akkor kreatívabb, művészibb ember lehetsz. Ugyanígy, ha a lovat hátrafelé sétálni látod, akkor logikusabban gondolkodsz.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás