Hatgyermekes anyuka hozta divatba a családi lottószámokat - tanuljunk tőle!

Idén 250 éve, hogy megrendezték az első magyarországi lottósorsolást Budán. Azóta számtalan ember jutott kisebb-nagyobb nyereményhez, volt akinek az egész életét megváltoztatta a telitalálat. A Metropol most összegyűjtötte a legszerencsésebbeket! A héten egyébként 2,34 milliárdot nyerhetünk az Ötöslottón.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.05.
szerencsés milliomosok

Tudtad?

Mária Terézia császárnő és királynő 1762. március 26-án császári parancsban engedélyezte a genovai lottót, Budán 1770. szeptember 2-án rendezték meg az első lottósorsolást.

Családi évszámok hozták meg az első telitalálatot

1957. március 7-én tartották az első ötöslottó-sorsolást. Rá hat hétre pedig meg is lett az első telitalálatos szelvény. A 855 ezres főnyereményt az akkor hatgyermekes családanya, 66 éves budapesti özvegy, Ring Sándorné vihette haza. A családanya négy gyermeke és a saját születési évét játszotta meg, ezzel „divatba hozta” a családi számokat. A győztes az előzetes értesítés után fél napig kereste a szelvényt, amit végül a zsebében talált meg. A lakásuk előtt pedig két napig álltak a rendőrök. A családanya az akkor hatalmas összegnek számított nyereményből vett egy házat Érden, egy részét betette a bankba és gyermekeinek is adott belőle.

Fotó: szerencsejatekgaleria.hu

43 évig dolgozott föld alatt a szilveszteri győztes

A 60 éves Dombi Bélának igazán nagy szerencsét hozott az 1971-es szilveszter. A 60 éves családapának ugyanis az ünnepi sorsoláson lett telitalálat, amivel az akkor rekordnak számító 1 millió 948 ezer 917 forint boldog tulajdonosa lett. A nyugdíjas kurityáni bányász 43 évig dolgozott a föld alatt. Nyereményét három gyermeke és hat unokája között osztotta szét.

Rejtélyes lottónyertes írt könyvet az életéről

15 évvel ezelőtt jelent meg a Lottón nyertem című könyv, amely egy magyar lottómilliárdos valós vagy elképzelt életéről szól. A vidéki szerző állította, hogy nyert a lottón, szakértők pedig akkor úgy nyilatkoztak, hogy a megjelent részletek reálisak, a könyv írója vagy valóban lottónyertes, vagy ismer olyat, aki nyert. Azóta sem derült ki, hogy mi az igazság, mindenesetre sokatmondó, hogy a kötet két évvel azután jelent meg, hogy valaki megnyerte az akkori legnagyobb, többmilliárdos hazai lottónyereményét.

A lottónyertes kitalált egy történetet arról, hogy egy korábbi befektetése busásan megtérült:

„Évekkel ezelőtt részvényeket vásároltunk egy svájci gyógyszercégben. Akkor alig százezer forintot fektettünk be, ami mára egy új szívgyógyszernek köszönhetően csaknem 200 millió forintot ér – folyékonyan hazudtam, de kegyes hazugság volt (…) Azt javaslom, hogy senki ne adja fel a reményt, soha nem lehet tudni, mikor változik meg egycsapásra az életünk. Én bátran ajánlhatom a lottót, mert nekem sikerült. És ajánlanám a szeretetet, mert anélkül a pénz sem ér semmit!” – írta.

Hajléktalanból lett milliomos

László és felesége, Anikó 2013-ban a Skandináv lottón nyertek 636 millió forintot. A férfi korábban hajléktalanszállón élt, majd bérlakásban, a nyeremény után azonban a házaspár vásárolt egy kertes házat Győrben. A nyereményből vettek még néhány lakást, melyből 2018-ra négy maradt nekik, ezek kiadásából volt biztos bevételük. Kávézót is nyitottak, amit később veszteség miatt be kellett zárni, de az üzlethelyiséget kiadták, így abból is van állandó jövedelmük.

Fotó: Keresztesi Balázs

Tovább játszik a legnagyobb lottónyertes

Minden idők legnagyobb magyar lottónyereményét tavaly novemberben húzták ki az Eurojackpoton. A 10 milliárd forint boldog tulajdonosa vidéken adta fel a szelvényt, amit önálló számokkal játszott meg. A lottózóban tudta meg, hogy nyert, amiről azonnal értesítette házastársát. A pénzt utazásra, lakásra, autóra költötte, egy részét pedig jótékony célokra és befektetésekre fordította. Évek óta játszott, amit a győzelme után is folytatott.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás