RETRO RÁDIÓ

Így ehetnek ingyen a gyerekek ebben a budapesti étteremben – Videó!

A március 5–6-i hétvégéig tart a „Mobil Off, Élmény On hét” a VakVarjúban! Ha a család apraja-nagyja, még a szülő is vállalja, hogy az étkezés ideje alatt az asztal közepén található lezárt dobozba helyezi el kikapcsolt mobiltelefonját, akkor a gyerekek ajándékba kapják a menüt a világ összes VakVarjú Éttermében, azaz Budapesten 5 helyszínen.Megosztás
Szerző: Fodor Erika
2022.03.01. 17:30
V. kerület VI. kerület XI. kerület XIII. kerület XX. kerület VakVarjú Semsei Rudolf ÉlményOn MobilOff

Budapesten a VakVarjú Éttermekben azok a családok, amelyek vállalják, hogy a mobiltelefonjaikat egy erre az alkalomra készített fadobozba elteszik az ott tartózkodásuk idejére, ingyen kapják a menüt a 14 éven aluli gyermekeik számára, március 6-ig.

„Van négy gyerekem, tudom, hogy nemcsak nekik, nekünk szülőknek is folyamatosan problémát jelent, hogy ne piszkáljuk állandóan a kütyünket, ami nagyon az életünk részévé vált, ahelyett, hogy a családtagjainkkal vagy a barátainkkal lennénk” – mondta a Metropolnak Semsei Rudolf, a VakVarjú Étteremcsalád tulajdonosa a Paulay Ede utcai vendéglátóhelyen.

Semsei Rudolf begyűjti a mobilokat az étkezés idejére – Finom gyerekmenüt és élményt kapunk cserébe Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

Nálunk a vacsoraidő szent és sérthetetlen otthon is. Törekszünk arra, hogy ilyenkor mindig együtt legyen a család, és egy-másfél órát valóban asztalközösségben töltsünk, csak egymással foglalkozzunk, itt nincs helye az okostelefonnak. Szerettem volna, ha az éttermeinkben is megélhetnék a vendégek a kulináris élmény mellett a közösség, az együttlét örömét.”

A Semsei család otthon sem mobilozik az asztalnál Fótó: Metropol

A nagycsaládos apa kifejtette, üzletemberként éppen olyan fontosnak tartja, mint a magánéletben, hogy legalább az asztal körül, az étkezés ideje alatt tegyük félre a világhálós kapcsolatainkat, és figyeljünk azokra, akikkel a fizikai térben együtt vagyunk.

„Most, hogy a Covid lecsengőben, örülünk, hogy ismét megtarthatjuk ezt az akciót, különösen azért, mert a járvány idején óhatatlanul a mobiltelefon lett a társunk, az egyetlen kommunikációs csatorna, de itt az ideje, hogy újra visszatérjünk az emberi kapcsolatainkhoz, és ne csak a virtuális világban legyünk jelen akkor is, amikor egymás mellett ülünk. Offline kapcsolódjunk!”

VakVarjú Budapesten

Március 6-ig Pesten a Paulay Ede utcában, Újlipótvárosban a RaM Colosseumban, A Vigadóban a VígVarjú Étteremben és Pesterzsébeten a Duna parti VakVarjú Csónakházban, Budán pedig a Kondorosi úti uszoda mögött található VakVarjú Budában használhatják ki a családok a mobilmentes étkezés élményét.

Ezeket olvastad már?
Mindenki meglepődött: érdekes jelenség tűnt fel a budai Várban - fotó!

Mindenki meglepődött: érdekes jelenség tűnt fel a budai Várban - fotó!

Áll a forgalom Budapesten: durva karambol történt

Áll a forgalom Budapesten: durva karambol történt

Vérlázító: értékmegőrzőből tűntek el az újonnan vásárolt ruhák az Árkádban

Vérlázító: értékmegőrzőből tűntek el az újonnan vásárolt ruhák az Árkádban

Végre esik a hó! Sokan szánkóztak szombaton a budai hegyekben – videó

Végre esik a hó! Sokan szánkóztak szombaton a budai hegyekben – videó

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás