Erdő Péter bejelentette: engesztelő kápolna épül a budapesti Normafánál

Megépítik Budapesten, a Normafánál, a Szent Anna-réten az engesztelő kápolnát – jelentette be Erdő Péter bíboros, aki nagyböjt első vasárnapjának előestéjén a Budapest-újpalotai Boldog Salkaházi Sára-templomban mutatott be szentmisét.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.05.
XII. kerület

Az esztergom–budapesti érsek kiemelte, hogy a terület nem az egyházé, de hosszas tárgyalás után sikerült megállapodniuk a kerület polgármesterével, Pokorni Zoltánnal - számolt be a Magyar Nemzet.

Erdő Péter bíboros az ukrajnai háború kapcsán felelevenítette, hogy a balkáni háború idején egy püspöki szinóduson az azóta elhunyt Franc Perko belgrádi érsek döbbenetes erővel beszélt arról, hogy a háborúban szinte kézzelfogható a sátán működése (Fotó: Metropol/Máté Krisztián)

A hegyvidéki önkormányzat javaslatára pályázatot írtak ki, a beérkező anyagokból egy szakbizottság döntése alapján választották ki azt, amely a hatóságok szerint engedélyezhető. A bíboros kitért arra is, hogy a kápolna megépítésével nem akarnak semmilyen korábbi látomást vagy magánkinyilatkoztatást jóváhagyni. Fontosnak tartják azonban, hogy egy szívvel-lélekkel imádkozzanak az emberek a békéért, a nemzetért és a világért. „Legyen ez a kápolna ősi vágyaink, fogadalmaink megjelenítője, művészi alakot öltő könyörgés mindannyiunkért” – emelte ki Erdő Péter bíboros, aki az ukrajnai háború kapcsán felelevenítette, hogy a balkáni háború idején egy püspöki szinóduson az azóta elhunyt Franc Perko belgrádi érsek döbbenetes erővel beszélt arról, hogy a háborúban szinte kézzelfogható a sátán működése.

Akkor ezt túlzásnak éreztem, még talán diplomatikus fordulatnak is, mert úgy gondoltam, hogy elkerüli a szónok az emberi felelősök megnevezését. Ma már másként látom a dolgot. Úgy gondolom, hogy Perko érsek úrnak igaza volt” – jelentette ki a bíboros. Megjegyezte, hogy a háborúk, érthetetlen provokációk és gyűlöletkeltés idején, az erőszak elszabadulásának és felkorbácsolásának korában megborzadhatunk attól, hogy milyen idegen erő működik az emberi történelemben.

„Ugyanakkor éppen a napokban megtapasztalhattuk azt is, hogy igaz emberek milliónak nyílik meg a szíve: az együttérzés és a segítőkészség gyönyörű példáit láthattuk”– fűzte hozzá az érsek. Erdő Péter szerint szükség van az összefogásra és az önzetlen szeretetre, de hatalmas szükség van a hitre is, amely nem botránkozik meg a fájdalmas események miatt. A főpásztor kiemelte, hogy most van itt az imádság és az engesztelés ideje.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás