RETRO RÁDIÓ

Erdő Péter bejelentette: engesztelő kápolna épül a budapesti Normafánál

Megépítik Budapesten, a Normafánál, a Szent Anna-réten az engesztelő kápolnát – jelentette be Erdő Péter bíboros, aki nagyböjt első vasárnapjának előestéjén a Budapest-újpalotai Boldog Salkaházi Sára-templomban mutatott be szentmisét.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.03.05. 20:30
XII. kerület

Az esztergom–budapesti érsek kiemelte, hogy a terület nem az egyházé, de hosszas tárgyalás után sikerült megállapodniuk a kerület polgármesterével, Pokorni Zoltánnal - számolt be a Magyar Nemzet.

Erdő Péter bíboros az ukrajnai háború kapcsán felelevenítette, hogy a balkáni háború idején egy püspöki szinóduson az azóta elhunyt Franc Perko belgrádi érsek döbbenetes erővel beszélt arról, hogy a háborúban szinte kézzelfogható a sátán működése (Fotó: Metropol/Máté Krisztián)

A hegyvidéki önkormányzat javaslatára pályázatot írtak ki, a beérkező anyagokból egy szakbizottság döntése alapján választották ki azt, amely a hatóságok szerint engedélyezhető. A bíboros kitért arra is, hogy a kápolna megépítésével nem akarnak semmilyen korábbi látomást vagy magánkinyilatkoztatást jóváhagyni. Fontosnak tartják azonban, hogy egy szívvel-lélekkel imádkozzanak az emberek a békéért, a nemzetért és a világért. „Legyen ez a kápolna ősi vágyaink, fogadalmaink megjelenítője, művészi alakot öltő könyörgés mindannyiunkért” – emelte ki Erdő Péter bíboros, aki az ukrajnai háború kapcsán felelevenítette, hogy a balkáni háború idején egy püspöki szinóduson az azóta elhunyt Franc Perko belgrádi érsek döbbenetes erővel beszélt arról, hogy a háborúban szinte kézzelfogható a sátán működése.

Akkor ezt túlzásnak éreztem, még talán diplomatikus fordulatnak is, mert úgy gondoltam, hogy elkerüli a szónok az emberi felelősök megnevezését. Ma már másként látom a dolgot. Úgy gondolom, hogy Perko érsek úrnak igaza volt” – jelentette ki a bíboros. Megjegyezte, hogy a háborúk, érthetetlen provokációk és gyűlöletkeltés idején, az erőszak elszabadulásának és felkorbácsolásának korában megborzadhatunk attól, hogy milyen idegen erő működik az emberi történelemben.

„Ugyanakkor éppen a napokban megtapasztalhattuk azt is, hogy igaz emberek milliónak nyílik meg a szíve: az együttérzés és a segítőkészség gyönyörű példáit láthattuk”– fűzte hozzá az érsek. Erdő Péter szerint szükség van az összefogásra és az önzetlen szeretetre, de hatalmas szükség van a hitre is, amely nem botránkozik meg a fájdalmas események miatt. A főpásztor kiemelte, hogy most van itt az imádság és az engesztelés ideje.

Ezeket olvastad már?
Újabb kislány tűnt el Budapesten, Kittit nagy erőkkel keresik

Újabb kislány tűnt el Budapesten, Kittit nagy erőkkel keresik

40 kilométer 20 perc alatt – Rendőri felvezetéssel kísértek kórházba egy vajúdó nőt Budapesten – Videó!

40 kilométer 20 perc alatt – Rendőri felvezetéssel kísértek kórházba egy vajúdó nőt Budapesten – Videó!

Brutálisan rátámadt a mentősökre egy férfi Budapesten

Brutálisan rátámadt a mentősökre egy férfi Budapesten

Előzmények derültek ki a csepeli rémről: több áldozata is volt

Előzmények derültek ki a csepeli rémről: több áldozata is volt

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás