RETRO RÁDIÓ

Ars Sacra Fesztivál egy időben a NEK-kel – Minden program ingyenes!

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején rendezik meg immár 15. alkalommal az Ars Sacra Fesztivált. A szeptember 4-től kezdődő programsorozat központi helyszíne idén a Szent István-bazilika előtti tér, de szeptember 11-én a Margitszigeten is számos ingyenes programmal várják az érdeklődőket a NEK Családi Napon.Megosztás
Szerző: Fodor Erika
2021.09.02. 01:00
II. kerület V. kerület VII. kerület VIII. kerület XI. kerület XIII. kerület Ars Sacra

Dragonits Márta az Ars Sacra Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: a szakrális művészet létünk függőleges tengelyét mutatja be.

– A zenei palettán a monooperától a magyar és a cigány népzenén át a dzsesszig számos koncert közül válogathatunk. Olyan nagyszerű előadók is fellépnek mint Sebestyén Márta, Petrás Mária, Klukon Edit és Ránki Dezső, Snétberger Ferenc, Agócs Gergely, Bogányi Gergely, Berecz András, Boros Misi, a Kaláka, a Misztrál. Érdemes végignézni a mintegy 400 előadásból álló ingyenes programkínálatunkat, és regisztrálni, ahová szükséges! https://ars-sacra.hu/

Dragonits Márta: A szakrális művészet létünk függőleges tengelyét mutatja be Fotó: NEK/Ambrus Marcsi

Keresztkoncertek

Az Ars Sacrán belül zajló ökumenikus koncertsorozatban meghallgathatjuk Fassang László világhírű orgonaművészt a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony-templomban, Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművészt a Deák téri Evangélikus Templomban, a Szent Efrém Férfikart – a Liszt-díjas Bubnó Tamás vezetésével – a Kálvin téri Református Templomban, a Központi Refomátus Kórus pedig a budapesti Istenszülő Oltalma görögkatolikus templomban énekel.

Bubnó Tamás (bal szélen) és a Szent Efrém Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs

Családi Nap

Szeptember 11-én a Margitsziget ad otthont a NEK Családi Nap és az Ars Sacra Fesztivál programjainak egyaránt. Itt a magyarországi szent kutak őrzői színes fotóanyaggal mutatkoznak be a Víztoronyban, miközben gyermek-rajzkiállítással, sétákkal és meditatív tánccal is várják az érdeklődőket.

Dolhai és Csókay

Dolhai Attila (jobb szélen), mögötte Csókay András Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

A MAGnificat Együttes Dolhai Attilával szeptember 7-én 19.30-kor az Egyetemi Kisboldogasszony-templomban (1053 Budapest, Papnövelde utca 5.) mutatkozik be. A zenei áhítaton elmélkedésekkel és tanúságtételével Csókay András segíti a résztvevőket az elmélyülésben. Dolhai Attila és Csókay András is a NEK hírnökei.

Pilinszky-centenárium

Juhász Anna Pilinszky Jánosról beszél Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs

Pilinszky János születésének 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban egész héten át a költő életéről szóló kiállítás, pénteken este pedig Juhász Anna Háy János, Pindroch Csaba és Harcsa Veronika Pilinszky-emlékestje lesz.

Ezeket olvastad már?
Folytatódik a Nyugati pályaudvar felújítása

Folytatódik a Nyugati pályaudvar felújítása

Trükkös tolvajok: eltűnnek a papucsok és a cipők reggelre a budapesti kertes házakból

Trükkös tolvajok: eltűnnek a papucsok és a cipők reggelre a budapesti kertes házakból

Káosz Budapesten: baleset miatt pótlóbuszok járnak a 4–6-os villamosvonal egy szakaszán

Káosz Budapesten: baleset miatt pótlóbuszok járnak a 4–6-os villamosvonal egy szakaszán

Nyugdíjba vonult Bimbó, Budapest kedvenc tehene – Videó

Nyugdíjba vonult Bimbó, Budapest kedvenc tehene – Videó

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás