A Városligetben jártunk: imádják a fővárosiak a csodaszép parkot és a Millennium Házát – Videó!





Sokan aggódtak a városligeti zöldfelületekért, fákért, sőt megpróbálták megakadályozni a Városliget megújulását. Most már látható, hogy az aggodalom alaptalan volt: a megszépült Városliget a szünidőben megtelt élettel, gyerekek és felnőttek egyaránt imádják az új parkokat, játszótereket, sportpályákat, létesítményeket – tapasztalta lapunk a helyszínen.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.15.
XIV. kerület gyönyörű Budapest

Mindenhol zöldellő fák, virágzó rózsa, szépen gondozott füves területek fogadják azt, aki a Városligetbe látogat. A modern technológiával megépített játszóterek és sportpályák remek egyensúlyban vannak a nagy zöldfelülettel. Mindenki megtalálja a maga számítását, az is, aki csak sétálni szeretne egyet és csöndre vágyik, az is, aki sportolni szeretne, családok és kutyások egyaránt jól érzik magukat. Zoltán épp egy fa árnyékában üldögélt, nézve a játszótéren ugrándozó lányát.

(Fotó: Metropol)

Tetszik! – foglalta össze a Metropolnak egy szóban, mi a véleménye a megújult Városligetről. – A lányunk a mászókákat élvezi nagyon. Szép a park is, tetszenek a nagy platánfák. Idén másodszor vagyunk itt, Pécsről jöttünk.

A nagy terek és az ötletes kialakítások lehetővé teszik, hogy a gyerekek zsibongása ne zavarja a pihenni vágyókat. A felújított Városliget minden részén találni valami újat, izgalmasat. A környezet tiszta, rendezett, a játékok modernek. Adél a kis Lunával jött a játszótérre.

(Fotó: Metropol)

Mi most vagyunk itt első alkalommal a kicsi lánnyal és nagyon elégedettek vagyunk– mondta lapunknak az anyuka. – Szuper, hogy van vizes rész is, ahol egy kicsit lehűthetik magukat a gyerekek. Érdemes mindenkinek megnéznie a megszépült Városligetet. Vannak, akik kamaszokkal érkeznek, és vannak, akik egészen kicsi babával, minden korosztály jól érzi itt magát. Mi Újpestről jöttünk, utaztunk, de megérte, de Luna azt mondja, hogy ez a világ legjobb játszótere! Ez sokat elárul. A futópálya is nagyon szépen rendben van tartva. Biztosan visszajárunk majd ide.

(Fotó: Metropol)

A bicikliseknek és rollereseknek kialakított rész is zsúfolásig megtelt, kicsik és nagyok jól megférnek egymással.

(Fotó: Metropol)

Annyira élvezik a fiúk! – mondta Márti a pálya szélén. – A mélygarázsban parkoltunk, jók a kaják, tiszták a mosdók, egy egész napot el lehet itt tölteni kellemesen. Kulturált a hely, és az emberek is átveszik ezt. Sok ilyen kellene még Budapesten! A biciklis pálya a kedvencünk. A játszótér is nagyon jó, de ott mindig sokan vannak. Régebben ez az egész egy nagy puszta volt, szinte használhatatlan, tele kutyaürülékkel. Most már az ember szívesen kijön a családdal. A párommal kettesben is randiztunk itt, nagyon szeretjük.

Telt ház volt a Millennium Házában is

Ez egy kifejezetten nyári program, amin egyre többen vesznek részt – mondta el lapunknak Kuzma Anita.

– Kreatív gyerekfoglalkozásaink is vannak, kifejezetten a nyugdíjasok számára is kínálunk időtöltést. A családi programjaink is megújultak. Az a célunk, hogy minél több törzsvendégünk legyen és visszajárjanak.

(Fotó: Metropol)

Péter Szilvia idegenvezető úgy látja, nagyon nagy sikere van a kiállításoknak, amikre a legfiatalabbaktól a legidősebb korosztályig sokan kíváncsiak.

– Gyakori, hogy aki eljön és jól érzi magát, legközelebb hozza a barátait, vidékről a rokonokat. Négy napot vagyunk nyitva egy héten, számos programlehetőséget kínálunk – tájékoztatta lapunkat.

(Fotó: Metropol)

– Különleges az inverz nevű programunk szerdánként és csütörtökönként hattól nyolcig, amivel egy kicsit felforgatjuk a világot; a kiállítást kivisszük a ház elé, ami más művészetek képviselőit is megihleti: elzenélik vagy eltáncolják az érzéseiket. Utána beszélgetni is lehet velük. Ez a programunk egyre népszerűbb – zárta a szakember.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: „Ne játsszanak az életünkkel, a hazánkkal és a gyermekeink jövőjével!”

Máthé Zsuzsa: „Ne játsszanak az életünkkel, a hazánkkal és a gyermekeink jövőjével!”

Itt a bizonyíték: Karácsony Gergely és Draskovics Tibor miatt bukhatjuk a Budapest-bérletet

Itt a bizonyíték: Karácsony Gergely és Draskovics Tibor miatt bukhatjuk a Budapest-bérletet

Novák Katalin: „A család az nem egy rózsaszín történet, nem egy szirupos valami, amit a reklámokban lát az ember”

Novák Katalin: „A család az nem egy rózsaszín történet, nem egy szirupos valami, amit a reklámokban lát az ember”

Kész káosz lesz a hétvégén Budapesten: mutatjuk a legfontosabb változásokat

Kész káosz lesz a hétvégén Budapesten: mutatjuk a legfontosabb változásokat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás