RETRO RÁDIÓ

Homokos part és mákos lángos: így fürdőzhetünk a főváros kellős közepén a Dunában – Videó!





A Lágymányosi-öbölben megnyitott Budapest első szabadvizi strandja, a SHO Beach! A hely márcsak azért is különleges, mert a fővárosban készülő új BudaPart negyed részeként, a kolosszális Mol-torony és a természetes zöld találkozásánál kínál Duna-parti nyaralásélményt hétvégente vagy akár egy keményebb munkanap után. A budapesti Beach üzemeltetői páratlan kikapcsolódást, mennyei ételeket, mesés programokat ígérnek.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.07.07.
XI. kerület Sho Beach BudaPart MOL-torony és homokos part Dunai fürdőzés Lágymányosi öböl strand

A BudaParton épülő modern városnegyed kellős közepén kialakított dunai strandra mi is kíváncsiak voltunk, rögtön nyitás után, jó nagy melegben teszteltük a helyet.

Mákos lángos

A SHO Beach homokos parttal, napernyőkkel és nyugágyakkal, kellemesen langyos, mégis hűsítő Duna-vízzel várja a városban strandolni vágyókat. A Mák Étterem jóvoltából ezen a strandon speciális, mákos tésztájú, házi, termelői sajttal, savanyított medvehagymaterméssel szórt mákos-tejfölös lángos a menő. A hűsítő italok közül pedig mindenki megtalálja a magának valót. A bejáratnál külön gasztrójegy is váltható, akárcsak sup-jegy, amely biztosítja a „vizen járás” tudományának elsajátítását.

Sho Beach – ahol találkozik a természet és a város (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)
MÁK-lángos a menő (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Sup-jóga

Járhatunk is a vízen a suppal (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

„Mi már régóta itt vagyunk az öbölben, „suppolni” tanítunk, versenyekre készítünk fel, de az érdeklődő vendégek számára fitneszórákat és sup-jógát is tartunk. Fantasztikus, hogy most már a sportolás mellett strandolni is jöhetnek ide a városban élők. Mi magunk is élvezzük, hogy edzés után egy jót fürödhetünk, és a homokos parton szárítkozva süttetjük magunkat a napon” – számol be a Metropolnak Pintér Zsuzsanna sup-oktató.

Az utolsó félóra ingyenes

Simán a homokos parton sütkérezhetünk (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Annak, aki sup vagy napozóágy igénybe vétele nélkül csak egy frissítő úszásra vágyik munka után, ugyancsak jó hírünk van, hétköznap délutáni jeggyel bejöhet, vagy este fél 7 és 7 óra között ingyen csobbanhat!

Itt vízre szállnak a fővárosiak (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

A Beach BudaPart minden nap reggel 10-től este 10-ig tart nyitva, 16 órától „délutáni jeggyel” lehet bemenni, este fél 7-től ingyenesen. Fürödni azonban csak 7-ig lehet. Ezt követően a két étterem és a fagyizó áll továbbra is rendelkezésre.

Bringával a partra!

A Duna parton végigtekerve kerékpárral is jöhetünk strandolni (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Aki autóval menne strandolni, ingyenesen tud parkolni a Hengermalom út 51. szám körül a park bejáratánál (plusz 800 méter séta az öböl partján a SHO BEACH bejáratig), vagy a fizetős, a BudaPart Gate irodaház parkolóját is igénybe veheti (50 méter séta), illetve a Kopaszi Gáton is megállhat (250 méter séta). Tömegközlekedéssel: az 1-es villamossal 10 megálló az Infopark megállóig, onnan 3 perc séta a SHO BEACH. Budafok felől a 133E-vel érhető el, de a bringások végig gurulhatnak a Duna-parton, és a strandon rendelkezésre álló kerékpár-tárolóknál hagyhatják járműveiket.

Belépődíjak (Fotó: Facebook/SHO Beach)

Budapest-közeli dunás strandok

A főváros környékén, a Dunánál Gödön, Dunakeszin, Kisorosziban, Nagymaroson, Szentendrén van lehetőség szabadvizi fürdőzésre. Budapesten az SHO Beach az első.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: „Ne játsszanak az életünkkel, a hazánkkal és a gyermekeink jövőjével!”

Máthé Zsuzsa: „Ne játsszanak az életünkkel, a hazánkkal és a gyermekeink jövőjével!”

Itt a bizonyíték: Karácsony Gergely és Draskovics Tibor miatt bukhatjuk a Budapest-bérletet

Itt a bizonyíték: Karácsony Gergely és Draskovics Tibor miatt bukhatjuk a Budapest-bérletet

Novák Katalin: „A család az nem egy rózsaszín történet, nem egy szirupos valami, amit a reklámokban lát az ember”

Novák Katalin: „A család az nem egy rózsaszín történet, nem egy szirupos valami, amit a reklámokban lát az ember”

Kész káosz lesz a hétvégén Budapesten: mutatjuk a legfontosabb változásokat

Kész káosz lesz a hétvégén Budapesten: mutatjuk a legfontosabb változásokat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás