Szentkirályi Alexandra: Mától Budapesten az új megválasztott képviselőknek kell dolgozni a budapestiekért

Ma rögtön három témában tesz javaslatot a Közgyűlésnek a Fidesz-KDNP frakciója.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.01. 09:07
Módosítva: 2024.10.01. 09:15
Budapest közgyűlés Fidesz-KDNP Szentkirályi Alexandra

Mától Budapesten az új megválasztott képviselőknek kell dolgozni a budapestiekért. Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán közölte: 

Mi, a Fidesz-KDNP frakciója ezt is tesszük. Ma rögtön három témában teszünk javaslatot a Közgyűlésnek.
 

tanévkezdés dugó Budapest Szentkirályi Alexandra
Ma rögtön három témában tesz javaslatot a Közgyűlésnek a Fidesz-KDNP frakciója Fotó: Andrássy Áron
  1. Az első javaslatuk a rendről és a biztonságról szól.
    2018-ban több mint 22 500 óra, 2019-ben mintegy 37 000 óra közös járőrszolgálatot teljesített a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) és a BRFK. Ezt Karácsonyék 2022 órára -  azaz majdnem a huszadára csökkentették. Ennek biztonságunkra, a város rendezettségére gyakorolt hatását mindannyian érezhetjük.
    Javasoljuk, hogy a fővárosi rendészek és a rendőrség közös járőrözését növeljék a korábbi szintre, sőt a kiemelt pontokon teremtsék meg a 24 órás jelenlét lehetőségét. Vizsgálják meg, milyen jogkörökre és személyi állomány fejlesztésre van szükség, hogy Budapest utcái - különös tekintettel az aluljárókra - rendezettebbek és biztonságosabbak lehessenek.
  2. Második javaslatuk a főváros egyik legnagyobb problémáját érinti, a hajléktalanság ügyét. 
    Karácsony helyettese egy interjúban szólta el magát, miszerint a fővárosi önkormányzatnak fogalma sincs hány ember él hajléktalanságban Budapesten, miközben a probléma akkorára nőtt, hogy mára nincs olyan kerülete a fővárosnak, ahol ne lenne bárki számára érzékelhető.
    Javasoljuk, hogy haladéktalanul mérjék fel a hajléktalanságban élő emberek helyzetét. Vegyék számba, hány hajléktalan él az utcán és a Főváros készítsen sürgős intézkedési tervet az ellátórendszer megerősítésére. Vonja be a témában érintett civil és segítő szervezeteket, egyházakat, hajléktalanszállókat és nappali melegedőket, hogy vissza tudjuk szorítani a közterületet életvitelszerűen használók számát. 
  3. Harmadik javaslatuk a város tisztaságáról és a városképről szól. 
    Hiába vagyunk Európa és világ egyik legszebb városa, ha a közterületeken szemétben kell gázolnunk. Karácsony Gergely szereltesse vissza mind a 3000 kukát, amit 4 éve távolítottak el! Budapest gyönyörű utcái és terei nem úszhatnak a szemétben!

Láthatóan a budapestiek magukra vannak hagyva, miközben a szivárványkoalíció mindennapjai munka helyett háttéralkukról és pozícióharcokról szólnak. Ránk viszont számíthatnak a budapestiek. Mi azért dolgozunk, hogy Budapest a benne élőkről, rólunk és a közös dolgainkról szóljon

- fogalmazott Szentkirályi Alexandra.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás