Ne engedd a kutyádat a hernyó közelébe: kutyák milliói vannak életveszélyben

Nagyon kell most vigyázni a négylábúakra.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.10.26. 15:00
kutya állattartó veszély orvos

A 21. században a kutya immáron családtag. A legtöbb család el sem tudja képzelni az életét egy-két négylábú nélkül, akik a gyerekek hűséges társai. És milyen sok kiváló közös programot lehet csinálni a kutyákkal! Elmehetünk együtt velük kirándulni, kutyafuttatóba járhatunk, együtt tévézhetünk, összebújhatunk, stb. Sokan még a nyaralásra si magukkal viszik a kutyájukat. Most azonban az állatorvosok fontos figyelmeztetést adtak ki. 

Akár a kutyánk halálát is okozhatják a hernyók

A felelős állattartók úgy vigyáznak a kutyájukra, mintha a szeme fényük lenne. Éppen ezért különösen aggasztó az, amire most az állatorvosok hívták fel a figyelmet. Egy bizonyos tölgy búcsújáró lepke hernyója ugyanis olyan anyagoka hordoz a sörtéiben, amelyek durva reakciót válthatnak ki az értintkezőkkel. Ha ember érintkezik egy ilyen hernyóval, ők is tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket, sajnos azonban a kutyákra különösen nagy veszélyt jelentenek.

Amennyiben a kutyánk érintkezik egy ilyen hernyóval, azonnali kezelésre lesz szükség. Szenvedő tüneteket fog produkálni, és ha nem látja el egy orvos, a szövetek elhalhatnak, lehullanak a végtagjai, s végsősoron el is pusztulhatnak - írja a DailyStar.

Ezek a hernyók főleg Spanyolországban lelhetők fel, de már Európa több országában is regisztrálták őket.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás