Drogbotrány Pesten: lekapcsolták a dílereket, de az autójukat fél éve kerülgetik a lakók

A lakástulajdonosok kiakadtak: nem elég, hogy a garázsukban árultak drogot a dílerek, de még a bűncselekményhez kapcsolódó autó is ott foglalja a helyet. Ez a drogbotrány Józsefváros gyöngyszeme.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.10.14. 10:30
Módosítva: 2024.10.14. 10:59
drogot autó józsefváros terjeszt társasház

Faramuci helyzet állt elő a józsefvárosi Vajdahunyad utcában, nem messze az önkormányzat egyik épületétől. Közel fél éve már, hogy a rendőrség lekapcsolt egy drogot terjesztő bandát, azonban a dílerek munkaeszköze – az autó –, azóta is a társasház garázsában foglalja a helyet. Ez azért is kellemetlen annak a mintegy 60 családnak, akik a társasházban laknak, mert nem tudnak mit kezdeni a járművel. Az autó nyitható, de nem nyúlnak hozzá. Amikor elszakadt a cérna, kínkeservesen arrébb tolták, hogy felszabadítsák legalább azt a garázshelyet, amiért egyébként tulajdonosa 7 millió forintot fizetett, csak a drogbotrány miatt nem tudta használni. 

drog-botrány
Drogbotrány: a társasházi lakástulajdonosok fél éve nem tudnak mit kezdeni a bűncselekményhez kapcsolódó autóval, ami csak a helyet foglalja Fotó: Metropol

Amíg az önkormányzatban nap mint nap folyt a csöndes hivatali élet, addig néhány házzal odébb, hetekig drogot árultak egy társasház garázsában parkolva a drogterjesztők. Nem ritka ez a jelenet az évek óta lejtmenetben lévő Józsefvárosban, de miután az épület be van kamerázva és a közös képviselő is teszi a dolgát, a ház feljelentést tett, hogy szabadulni tudjon a nem kívánatos helyzettől. 

A dílerek gyorsan bonyolították az ügyletet, előre értesítették a vásárlói klientúrát Fotó: Metropol

Valahogyan megszerezték a kapukódot, és belülről felnyitották a garázs bejárati rácsát. Aztán beálltak a terembe és nemcsak hogy az autóból árulták a drogot, de abban is tárolták. Ez ment minimum három hétig, annak ellenére, hogy lecseréltük a kódot, szinte azonnal. De azt is megszerezték. Rá egy napra ugyanis az történt, hogy a vevőkör az utca végéig állt sorban, mint máskor is. Érkezett egy taxi, abban ült egy lány, aki kikiáltotta nekik az új kódot és hozzátette, hogy a második ajtón jobbra. Ez azt jelentette, hogy a második garázsajtó. Ott bementek, és az autóban ülő, általában 3-4 terjesztő csomagot adott át pénzért, aztán a fogyasztók elég érdekes állapotban hagyták el a házunkat. Többször kihívtuk a rendőrséget, legalább 7-8 alkalom kellett, hogy tetten érjék őket, mivel a vevőkört előre értesíthették a dílerek, és gyorsan lezavarták az árulást

– mesélte a Metropolnak Kozma Lajos, közös képviselő. Hozzátéve: „A terjesztőket elvitte a rendőrség, helyszíneltek, szétkapták az autót, ujjlenyomatokat vettek, fotózta, de nem szállították el a járgányt”.  

A dílerek által használt, új rendszámtáblás Opel Astra érintetlen a helyszínelés óta Fotó: Metropol

 

Drogbotrány:  A lakók „nyakán” maradt az autó, már szabadulnának...

A képen látható autó június óta áll a garázsban. A társasház tulajdonosai fél éve nem tudják, kinek a feladata elszállítani az autót, ha nem a rendőrségé.

Azóta nem történt semmi, pedig kértük a hatóságot, hogy szállítsák el. Mégiscsak egy bűncselekménynek a tárgya, ezért sem tartozik a társasház jogkörébe annak elvitele. Nincs is jogalapunk, hiszen nem tudjuk kideríteni, hogy a rendszám alapján kié a kocsi, az is könnyen lehet, hogy lopott és valaki nagyon örülne, ha visszakapná. Mi még véletlenül sem csináltunk semmit, ami tönkretenné a nyomokat. Félretoltuk, hogy legalább az a lakó, aki 7 millió forintot fizetett a helyért, végre használhassa is rendeltetésszerűen azt. Borzasztó kellemetlen helyzet és nem látjuk a kiutat

– hangsúlyozta a közös képviselő lapunknak. 

A Metropol megkereste a rendőrséget, válaszukkal frissítjük cikkünket. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás