Ukrán újságíró: Magyar Péternek ahhoz, hogy európai pénzt kapjon, támogatnia kell Ukrajnát

Szerhij Szidorenko szerint Magyar Péter tudja, hogy nyíltan nem támogathatja Ukrajnát, ha szavazatokat akar.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.05.
Magyarország Ukrajna Magyar Péter újságíró

Az ukrán kormányt támogató újságíró, Szerhij Szidorenko közel 20 percen keresztül beszélt egy műsorban az Ukrajnában aligha nagy közismertségnek örvendő Magyar Péterről. Szidorenko kérdezőtársa Maria Emmis, az ukrán kormány szócsöve, az Európai Pravda munkatársa.

Magyar Péter Tatabányán (5)
Az ukrán újságíró szerint ahhoz, hogy Magyar Péter brüsszeli pénzt kapjon, támogatnia kell Ukrajnát, vagyis azon keresztül a háborút. Fotó: Flajsz Peter

Szidorenko bevezetésképpen elmondja, hogy június 9-én európai parlamenti és helyhatósági választások lesznek Magyarországon. Az újságíró szakmai hozzáértését jól mutatja, hogy később, amikor Magyar Péter elemzésébe kezd, azzal érvel a baloldal legújabb üdvöskéje mellett, hogy jó a neve: magyar, mint a nép, ezért ez vonzó lehet sok választónak. A Magyar-rajongó ukrán propagandista még arról is csodálattal beszélt, hogy Magyar Péter sosem alapított pártot, hanem vásárolt magának egyet - írja a beszélgetést szemléző Magyar Nemzet.

Magyar Péter koalícióra készül a többi baloldali párttal

Szidorenko szerint, ha 2026-ban úgy döntenek a választók, hogy bizalmat szavaznak Magyar Péternek, akkor minden bizonnyal koalíciót kell kötnie a többi baloldali párttal, amit jó eséllyel meg is fog tenni. 

Bár Magyar sikeresen próbálja elhatárolni magát az ellenzéktől, mondván, hogy én nem vagyok olyan, mint ők, mégis együttműködést tervez velük. Legalábbis úgy tűnik. Ez pedig azt jelenti, hogy ha nyer, akkor a kormány nagy valószínűséggel koalíciós kormány lesz, és az Egyesült Európa-párti (most még) ellenzéknek lesz befolyása

vélekedett az újságíró. 

Brüsszeli pénzért cserébe Magyar Péter támogatni fogja a háborút

És hogy milyen Ukrajna-politikája lenne Magyarnak? Erre a kérdésre kicsit bizonytalanul kezdi a gondolatait Szidorenko, de azért a végére csak kibújik a szög a zsákból. Elmondja, hogy korábban „nem állt teljesen Ukrajna oldalára, de néhány tisztességes érvet megfogalmazott”. Hozzáteszi, hogy „úgy tűnik, hogy Magyarról kiderült, hogy nagyon jó politikai stratéga és megérti, hogy egyszerűen veszélyes számára közvetlenül támogatni Ukrajnát.” 

És, mint mondja, akkor elveszítené a választást, hiszen a magyar emberek más véleményen vannak. De azonnal hozzáteszi, hogy amint megnyerné a 2026-os választást, Magyar Péternek színt kellene vallania: „úgy tűnik, megértette, hogy neki európai pénz kell, neki nem Ukrajna kell. 

De ahhoz, hogy európai pénzt kapjon, neki Ukrajnára van szüksége” 

– ezzel elismerve, hogy Brüsszel azért bünteti Magyarországot, mert békepárti álláspontot képvisel. 

A Ripost Magyar Péter háborúpártiságáról készült videóját itt nézheted meg:

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás