O-ó Vakáció, Napfény járja át a szívem újra, felismered a legnagyobb nyári slágereket? – Kvíz

Miután a héten véget ér a tanítás, és még az időjárás is ránk rúgja a kánikulát, kijelenthető, hogy minden szempontból beköszöntött a nyár. A legforróbb évszak pedig a zeneipart sem szokta hidegen hagyni, így születnek a legnagyobb nyári slágerek.



Megosztás
Szerző: GUY
Létrehozva: 2024.06.17.
kvíz nyár

Évről évre megszületik egy-egy olyan sláger, ami egyértelműen a nyári életérzést, stílust, vagy egyszerűen csak a könnyedséget hivatott dallamba önteni. Biztosak lehetünk abban, hogy ez idén sem lesz másként és a 2024-es esztendőnek is meglesz(nek) a nyári slágere(i).

Minden nyárnak megvan a maga slágere. Kvízünkből kiderül, hogy Te mennyire emlékszel ezekre. Fotó: Khush Sandhu / Pexels (illusztráció)

Addig is, amíg az idei strandszezon nótájára várunk, idézzük fel, hogy az elmúlt években mely hazai és külföldi zenékre süttettük magunkat a vízparton, vagy szédelegtünk megfáradtan valamelyik fesztiválon! Kvízünket most olyan nyári slágerekkel töltöttük fel, amelyek megkerülhetetlenek voltak a korábbi években, ha a vakáció időszakára gondolunk. Persze biztosan lesz majd olyan, aki egy-egy nótát hiányolni fog erről a közel sem teljes listáról, de azt talán nem nagy merészség kijelenteni, hogy a lenti kvízben szereplő dalok egytől egyig olyan muzsikák, amelyek az adott évben (vagy akár még napjainkban is) „a csapból is folytak”. Magyar és külhoni dalok egyaránt szerepelnek a kérdéssorban. Egy kis segítség lehet a helyes válaszok megtalálásához, hogy időben a 90-es évek elejétől indulunk és egészen napjainkig haladunk, tehát nem ugrálunk az időben.

Lássuk, hogy mennyire vagy képben a nyár slágereit illetően!

1.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
1. Melyik az az 1986-os magyar nyári sláger, amelynek a szövegírója, Bornai Tibor elárulta, hogy nincs valóságalapja annak a résznek, ami úgy szól a dalban, hogy „szemébe néztem és azt mondtam nem vagyok házas”?
2.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
2. Ez a nem magyar nyelven felcsendülő muzsika 1989-ben robbant be a köztudatba és a mai napig népszerű, mondhatni örökzöld. Ezzel együtt ami a dal szövegét illeti: azt a legtöbben még ma is csak halandzsázva éneklik.
3.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
3. Az Exotic feloszlása után a csapat frontembere szólókarrierbe kezdett és 1993-ban kiadott egy nagylemezt. Ezen szerepelt az a dal, ami a szerző egyik legnagyobb önálló slágerének bizonyult.
4.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
4. Egy nem túl hosszú életű formáció követte el 1996-ban a Balatoni láz című máig dübörgő zenét, aminek a refrénét nem is a csapat női tagja énekli, hanem egy profi énekesnő. Na de ki is volt az előadó?
5.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
5. Alig egy évvel később, 1997-ben kísértetiesen hasonló recept alapján felvett magyar slágert eresztett a piacra az egyik hazai formáció. Itt sem az együttes női tagja hallható a refrén alatt, mint azt anno sokan gondolták volna. Melyik ez a dal?
6.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
6. „Behunyom szemem, ott leszek talán, ahol együtt vártok rám. Ma is elhiszem, hogy visszavár…” Hogyan folytatódik a Venus 1999-ben megjelent és máig klasszikus dala?
7.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
7. 2002-ben a Las Ketchup nevű, három nővérből álló formáció kiadta a The Ketchup Song című muzsikáját, ami a videoklipben látható táncmozdulatoknak köszönhetően valódi világszenzációvá vált. Emlékszel, hogy milyen nemzetiségű volt a három nővér?
8.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
8. Idehaza a Rakpart című dal ült fel a nyár (vagy inkább a teljes könnyűzenei év) trónjára 2015-ben. Azóta már tudjuk, hogy mennyi szerelmet bír még el a rakpart. Tudod, hogy ki volt az előadó?
9.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
9. Globális őrület 2017-ben: bárhol töltötted azt a nyarat a világon, tuti, hogy minden egyes nap hallottad ezt a slágert, aminek aztán számtalan verziója készült annál is több előadói felállásban. Melyik ez a sláger?

 

Top hírek

főpolgámester

Főpolgármester-választás: Vitézy az Alkotmánybírósághoz fordul, és gratulál Karácsonynak, hogy így tud örülni saját indítványa bukásának...

A Kúria eltasította Karácsony Gergely indítványát, és helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság döntését, amelynek értelmében a következő öt évben is Karácsony Gergely lesz Budapest főpolgármestere. Karácsony Gergely ennek nagyon örül, Vitézy Dávid pedig közölte: furcsállja, hogy Karácsony örül saját indítványa bukásának, vizsgálja a döntést, és fenntartja az alkotmányjogi panasz lehetőségét.









Hírlevél-feliratkozás