Június utolsó hete is tartogat kellemetlen meglepetést az időjárásban

Az előrejelzések szerint hamarosan újra támad a kánikula, de előtte még a záporokkal, zivatarokkal is számolni kell.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.25.
eső zápor időjárás vihar zivatar

Az elmúlt napok nehézségei után most a csapadék tartogathat számunkra némi meglepetést. A június végi előrejelzések szerint ugyanis több milliméter eső hullhat.

A következő pár nap némi esőt hoz, de komoly lehűlést nem. Fotó: Köpönyeg

Az AccuWeather előrejelzése szerint bár a nappali és az éjszakai hőmérséklet sem csökken jelentősen, a következő pár napban az ország több pontján esőre, záporesőre, zivatarra van kilátásunk. Az előrejelzés szerint szerdán a napos időszakok mellett egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, helyenként hevesebb viharokra is számítani kell felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel. Zivataroktól függetlenül is többfelé élénk lesz a változó irányú szél. A legmelegebb órákban 25 és 33 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de a zivatarokat követően hirtelen lehűl majd a levegő.

A Köpönyeg előrejelzése szerint június 27-e, csütörtök is többfelé tartogat záporos, zivataros időt, helyenként ismét lecsaphatnak heves viharok is. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 Celsius-fok között alakul. Pénteken már több napsütésre van kilátás, de elszórtan zápor, zivatar még kialakulhat. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Délután 26-32 Celsius-fokot mutathatnak a hőmérők.

Szombaton sokat süthet majd a nap, és már csak helyenként északon és északkeleten valószínű egy-egy zápor, zivatar. Nyugaton megélénkülhet a délies szél. 29 és 34 Celsius-fok között alakulhat a csúcshőmérséklet. A hónap utolsó napjaiban tehát már ismét kellemes, nyárias időre számíthatsz.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás