Szentkirályi Alexandra: most rossz az autósoknak, a kerékpárosoknak és a buszoknak is – Budapesten változás kell!

„Az Üllőin a helyzet tragikus: áll a dugó, megszűnt a buszsáv, a gumikarók nem nyújtanak nagyobb biztonságot a kerékpárosoknak” – írja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán. A Metropol is többször szóvá tette, Karácsony Gergely káoszt teremtett a budapesti közlekedésben.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.05.11.
Módosítva: 2024.05.13.
Szentkirályi Alexandra gerikaró Üllői út dugó közlekedés

Karácsony Gergely annak idején, a választási kampányában azt ígérte, hogy zöldebb lesz a főváros, megszűnnek a dugók és biztonságosabb lesz a közlekedés. Az elmúlt öt évben tapasztalhattuk, ennek éppen az ellenkezője lett: a fővárosi levegő minősége rosszabb, mint valaha, állandósultak a dugók, a kerékpáros közlekedés egyáltalán nem biztonságos és már a gyalogosok sem érzik magukat biztonságban a közöttük cikázó rolleresektől. Az Üllői úti, „gerikarónak” csúfolt elválasztó karók akadályozzák a mentőket, télen a hókotrókat, a városban számos helyen a bicikliúton keresztül tudnak csak bekanyarodni az autók.

 Az áldatlan állapotokra mutat rá Szentkirályi Alexandra szombati Facebook-posztja is. 

Szentkirályi Alexandra felhívta a figyelmet a „Karácsony-karók ”veszélyeire (Fotó: Facebook)

Az Üllőin a helyzet tragikus: áll a dugó, megszűnt a buszsáv, a gumikarók nem nyújtanak nagyobb biztonságot a kerékpárosoknak. A jelenlegi állapot rossz az autósoknak, rossz a kerékpárosoknak és rossz a buszoknak is. Így nem lehet közlekedést szervezni. Átgondoltan, a józan ész figyelembevételével tervezem rendbe tenni a mai kaotikus közlekedést, ami úgy lenne biztonságos a bicikliseknek, hogy közben a főváros abbahagyná az autósok üldözését. Változást Budapesten!

– írta a főpolgármester-jelölt a posztjában, amihez videót is csatolt:

A Metropol az elmúlt hónapokban számtalanszor felhívta a figyelmet arra, hogy a budapesti közlekedés veszélyessé vált, állandósultak a dugók és rossz a forgalomszervezés. Már akkor, amikor elkezdték letenni az Üllői úti karókat, jeleztük, hogy ez nem védi a kerékpárosokat, viszont akadályozza például a mentők munkáját. Olvasóink teljes mértékben egyetértettek, sőt a vállalkozók összefogtak és közösen kérték, hogy a főváros függessze fel a Budapest Mobilitási Tervet. Szerintük ugyanis a főváros közlekedésszervezési gyakorlata a gazdasági növekedés gátjává vált. Nem azzal van baj, hogy a kerékpáros közlekedést segítik, sőt jó lenne, ha így volna, de – ahogyan Szentkirályi Alexandra rámutatott – a mostani helyzet a kerékpárosoknak sem jó.

Az autók állnak, a motoros meg az egyébként üres kerékpársávban közlekedik – teljes a káosz (Fotó: Metropol)

Karácsony Gergely azonban válaszra sem méltatta a több mint 400 ezer vállalkozást képviselő aláírókat. Viszont kiposztolta, hogy szerinte csökkent a dugó a fővárosban, különben is, a dugó a világváros része. Ezért a posztért aztán még a saját hívei is szétszedték.  

Karácsony Gergely nemcsak autót nem tud vezetni, a város közlekedését sem tudja megszervezni, ezt bizonyította az elmúlt öt év (Fotó: Metropol)

Kommentelők tömege hívta fel Karácsony Gergely saját oldalán a figyelmet arra, hogy a főpolgármester feltehetően egy párhuzamos valóságban él, vagy legalábbis ott volt, mikor ez a poszt megszületett... Míg a korábbi években nyáron szinte kiürült a főváros, addig tavaly nyáron is álltak az autók az Üllői úti dugóban.

20210616_dugo_2772_MK_ripost_01
A kerékpárosoknak az autók közt kell szlalomozni – ez a főpolgármester párhuzamos valóságában nem dugó, hanem kerékpárút (Fotó: Máté Krisztián)

Szentkirályi Alexandrának igaza van: változás kell Budapesten!

 

A dosszié további cikkei








Top hírek





Hírlevél-feliratkozás