Budai Gyula feljelentette Karácsonyt a 2019-es kampány finanszírozása kapcsán a NAV-nál

Megszólalt az ügy kapcsán az országgyűlési képviselő.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.05.15.
Módosítva: 2024.05.15.
Karácsony Gergely Budai Gyula feljelentés

Büntetőfeljelentést tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz a Magyar Nemzetben megjelent tényfeltáró cikk alapján Budai Gyula országgyűlési képviselő. Mint azt a politikus a Facebook-oldalára kitett videóban elmondta, a lap cikkében megállapította, hogy egy rejtélyes külföldi cégtől tanácsadói szerződés keretében a Bakony Rental Kft. 112 millió forintot kapott. „A Bakony Rental Kft. egyszemélyes tulajdonosa az a Mravik Zsolt, aki Tordai Csabának az élettársa, annak a Tordai Csabának, aki egyébként a mai napig Karácsony Gergely jogi tanácsadója. Mravik Zsolt ebből a pénzből 75 millió forintot egy városházi dolgozón keresztül eljuttatott annak a Perjés Gábornak, aki a Mindenki Budapestért Egyesületnek a vezetője. Ebből a pénzből finanszírozták Karácsony Gergely 2019-es főpolgármesteri kampányát” – mondta a videóban Budai Gyula.

Budai Gyula szerint a Magyar Nemzet tényfeltáró cikke alapján megállapítható, hogy már 2019-ben is külföldi pénzből finanszírozták Karácsony Gergely és az ellenzék kampányát (Fotó: Ripost)

Majd úgy fogalmazott az országgyűlési képviselő, hogy a cikk alapján több bűncselekmény, így költségvetési csalás és pénzmosás alapos gyanúja is felmerül.

Budai Gyula hozzátette: a tényfeltáró cikk alapján megállapítható, hogy már 2019-ben is külföldi pénzből finanszírozták Karácsony Gergely és az ellenzék kampányát.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás