RETRO RÁDIÓ

„Több mint 10 éve, hogy elvették őket tőlem” – testvéreit keresi Dániel

A gyermekotthonban nevelkedett férfi kitartóan keresi testvéreit.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.02.15.
Módosítva: 2024.02.15.
örökbefogadás Nagykanizsa gyámhivatal gyámügy Olaszország

Még gyerek volt az a magyar férfi, akit elválasztottak testvéreitől. Dánielben egyre nagyobb a vágy, hogy láthassa végre két testvérét. „Keresem a húgomat és az öcsémet!” – hangsúlyozta Bogdán Dániel László. A fiatal férfi még 2011-ben került távol két testvérétől, Bogdán Barbara Ilonától és Bogdán Gusztáv Józseftől. Több mint 10 év telt el azóta, ám Dániel most is kitartóan keresi testvéreit.

„Sajnos még akkor választottak külön minket, amikor gyermekek voltunk. Azóta semmit nem tudok egyikükről sem” – árulta el Dániel, aki a közösségi felületeket arra használja, hogy többet megtudhasson a múltjáról.

A 3 testvér egy nagykanizsai gyermekotthon lakója volt. Az egyik nap egy olasz házaspárral találkoztak, ami örökre megváltoztatta az életüket. Különválasztották őket egymástól, és soha többé nem találkoztak.

Kaptunk is tőlük egy névjegykártyát, de azt sajnos azonnal elvették tőlem és darabokra tépték 

– derült ki az olasz családról, akik örökbe fogadták Dániel húgát és öccsét. Azt, hogy mi oka lehetett annak, hogy a nevelők ezt tették, azóta sem tudni. Dániel azonban nem adta fel.

„2020-ban voltam Nagykanizsán, a gyámügynél kérvényeztem, hogy megtudhassam, mi lett a testvéreimmel. Ott azt mondták, hogy semmilyen információt nem adhatnak ki, csak akkor, ha a testvéreim keresnek meg engem” – tudtuk meg Dánieltől.

Dániel kitartóan keresi húgát és öccsét, akikről minden olyat közölt a közösségi oldalakon, ami alapján magukra ismerhetnek.

„Bogdán Barbara Ilona ma már 24 éves és 2000. január 31-én született. Bogdán Gusztáv József pedig 21 éves és 2002. szeptember 04-én született” – szerepel a poszt szövegében.

Az esettel kapcsolatban megkérdeztünk egy gyermekvédelmi szakembert, aki általánosságban elmondta, hogy az intézmények minden fontos adatot rögzítenek és archiválnak. Ezeknek a dokumentumoknak a tartalmát akkor lehet kiadni, ha nyílt örökbefogadás volt és nem zárt. Ezt a bíróság és/vagy a gyámhivatal döntheti el. Az ő rendelkezésükre áll minden olyan információ, amit a közvetlen hozzátartozóknak adott esetben kiadhatnak – tudtuk meg.

 

 

Ezeket olvastad már?
Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

„Azért van síri csend a videón, mert...” – Elképesztő dolgot fedeztek fel az SMA-s Tomikánál

„Azért van síri csend a videón, mert...” – Elképesztő dolgot fedeztek fel az SMA-s Tomikánál

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

Volt, nincs: eltüntettek pár kínos képet Magyar Péterről

Volt, nincs: eltüntettek pár kínos képet Magyar Péterről

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás