Életveszély Újbudán – Egy panel erkélyéről zuhant az utcára az acélszerkezet





Csaknem egy kisbaba életébe került egy panellakás erkélyére vélhetően illegálisan felszerelt vevőberendezés, amit a nagy szél letépett, és ami emiatt az utcán, egy fán és egy autón landolt Budapest XI. kerületében, Újbudán.



Megosztás
Szerző: Julius K.
Létrehozva: 2024.02.15.
Módosítva: 2024.02.15.
XI. kerület Újbuda antenna életveszély babakocsi

Fura közjáték zavarta meg február 10-én délután a XI. kerület albertfalvai részét. A Tizenegy Állatvédő Egyesület – Újbudai Állatmentés számolt be az érdekes esetről, ugyanis a szervezet két tagja maga is részese volt a nem mindennapi történetnek. 

Egy babakocsis anyuka szólított meg, segítséget kérve, mert majdnem a babakocsira zuhant egy ACÉLSZERKEZET az Albert–Andor sarkán

– írta az állatvédő szervezet egyik tagja a posztjuk elején

Ez az acélszerkezet zuhant le a panel erkélyéről az utcára (Fotó: Tizenegy Állatvédő Egyesület – Újbuda Állatmentés)

Az állatmentők elmesélték a Metropolnak, hogy a kétségbeesett anyuka segítségkérése után, ahogy mondani szokták, jó polgárként „szolgálatba helyezték” magukat és odasiettek, ahol a szerkezet egy része földet ért. 

Azt rögtön láttuk, hogy itt valami nagyon nincs rendben és azt is, hogy ha ez a valami a babakocsin vagy emberen landolt volna, akkor annak csengettek. Az is jól látszott, hogy a szerkezet egy része a fán csüngött és arról az egyébként forgalmas úttestre és egy parkoló autóra lógtak a fémtárgy különböző részei

– emlékezett vissza a történtekre Kovács Gábor, aki elmondta, hogy ekkor még nem állt össze a kép nekik és nem tudták, hogy ez a szerkezet az egyik lakóház erkélyéről zuhant le.

„Kis idő múlva világossá vált, hogy az egyik lakóház ablakából szereltek fel egy antennaszerű valamit a szemközti fára. Világos volt, hogy ez így továbbra is veszélyes, ezért a társammal úgy döntöttünk, leszereljük a fáról ezt a dolgot, bármi is legyen. Különösen az autóútra kilógó drót tűnt veszélyesnek, mert ha az beleakad egy autóba, bele sem merek gondolni, mekkora balesetet okozhat” – fogalmazott az állatvédő. Kovács Gábor elárulta, az igazi izgalmak csak ezután következtek, mert megjelent egy tetőtől talpig katonaruhába öltözött ember, aki azt állította, hogy övé az acélszerkezet és követeli vissza. 

Jól látható, hogy  a férfi a ház egyik lakásának erkélyéről a közeli fára vezette fel a szerkezetet, ami aztán lezuhant (Fotó: Tizenegy Állatvédő Egyesület – Újbuda Állatmentés)

Nem állíthatom, hogy ENSZ-nagykövetként érkezett az úriember, de mi szokásunkhoz híven nem ijedtünk meg és igyekeztük neki észérvekkel megmagyarázni, hogy életveszélyes a szerkezete és mit szólt volna, ha a babakocsira esik, amiben ott volt a csöppség és nem mellé, akkor is így emberkedne. Mondtam neki, hogy a katonai jelmezt akár rabruhára is cserélheti, ezek után csöndben, a szerkezettel együtt angolosan távozott

– mondta Gábor, aki szerint vélhetően ez egy illegálisan felszerelt eszköz volt, mind a panel erkélyén, mind az ahhoz közeli fán. 

„Utolsó információim szerint ez egy katonai vevőszerkezet, antenna” – osztotta meg a Metropollal az állatvédő.





 





Ezeket olvastad már?
Megvan az év leghülyébb bűnözője: nem hiszed el, mit tett ez a férfi

Megvan az év leghülyébb bűnözője: nem hiszed el, mit tett ez a férfi

Magányos özvegyasszony fogadja be Lászlót - cserébe ezt kéri a férfitől vidéki jótevője

Magányos özvegyasszony fogadja be Lászlót - cserébe ezt kéri a férfitől vidéki jótevője

Elégedett a szakértő: 300 csapatnak adta fel a leckét IBCC jubileumi pontyfogóversenye

Elégedett a szakértő: 300 csapatnak adta fel a leckét IBCC jubileumi pontyfogóversenye

Rajtol a Belvárosi Kutyafesztivál: nem hiszed el, ki lesz a sztárvendég – Fotók

Rajtol a Belvárosi Kutyafesztivál: nem hiszed el, ki lesz a sztárvendég – Fotók

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás