Gyógyszerrel kábított el időseket a miskolci bűnöző, egy vagyont szerzett így





A tettes különféle trükkökkel jutott be az emberek otthonába, ahonnan aztán az értékeikkel távozott.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.01.19.
letartóztatás Miskolc Trükkös lopás bűnöző

Már letartóztatásban van az az 57 éves nő, aki célzottan idős embereket keresett fel Miskolcon, majd elkábította, vagy bántalmazta őket, hogy megszerezze az értékeiket.

sziréna
A rendőrség elkapta a tettest! (Illusztráció / Fotó: Pixabay)

A gyanúsított az elmúlt napokban idős embereket keresett fel, akikhez különféle ürüggyel behatolt, majd csalárd módon megszerezte az értékeiket. Első alkalommal egy 85 éves nőhöz csengetett be, önkormányzati dolgozónak kiadva magát – írja a police.hu. Gondosórát és gyógyszerkészítményt kínált eladásra, utóbbit a sértett ki is próbálta. A szertől elalélt nőtől az elkövető közel egymillió forintot és arany nyakláncot lopott el.

Egy másik esetben a gyanúsított azzal az ürüggyel csöngetett be egy idős nőhöz, hogy üzenetet hozott a testvérétől. Be is jutott az előszobáig, de onnan nem tudott tovább menni, mert a házigazda gyanút fogott, ezért telefonálni akart, mire a hívatlan látogató elmenekült. A harmadik alkalommal aláírásgyűjtésre hivatkozva férkőzött be egy lakásba, majd bántalmazta az ott élő idős nőt, és több mint egymillió forintot zsákmányolt.

Később az 57 éves nő az első esettel megegyező trükkel jutott be másik két személyhez, akik szintén fogyasztottak a felkínált szerből. Egyiküknél nem talált számára értékeset, a másik áldozatától néhány ezer forintot és a bankkártyáját tudta csak elvenni. A bejelentéseket követően a rendőrök azonosították, majd elfogták a tettest. A Miskolci Rendőrkapitányság kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik az üggyel kapcsolatban, vagy maga is áldozat, tegyen bejelentést!

Az elkövetők különböző ürügyekkel kísérelnek meg a lakásokba bejutni, ahol a figyelmet elterelve szerzik meg az értékeket. A rendőrség megelőzésként az alábbiakat javasolja:

  • Ne engedjünk be idegeneket a lakásába, bármire hivatkoznak is!
  • Ajtónyitás előtt győződjünk meg róla, hogy ki az, aki bekopogott, illetve becsengetett! Ha ismeretlen személyről van szó, aki szolgáltató, vagy valamely hivatal munkatársaként bemutatkozva szeretne bejutni, kérjük el a fényképes igazolványát – az adatokat fontos elolvasni, szükség esetén ellenőrizni azok valódiságát.
  • Ne engedjünk be otthonunkba házaló ügynököket, árusokat és főleg ne hagyjuk ott őket egyedül, még rövid időre sem! 
  • A megvásárolt termékről minden esetben kérjünk számlát, mely szükséges lehet a fogyasztói jogok érvényesítéséhez. Különféle készítményeket, például gyógyszereket csak ellenőrzött helyről, például gyógyszertárból szabad vásárolni!
  • Otthonunkban kizárólag akkor tartsunk nagyobb pénzösszeget, vagy ékszert, ha ezek tárolására szolgáló biztonsági berendezéssel (rögzített biztonsági széf) rendelkezünk. 




 





Ezeket olvastad már?
Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás